woensdag 4 juni 2014

Dit geeft rust...

Mijn vorige blog(je) ging over het oplopen van het spaarvarken. En hoe blij we daar mee zijn!

Voordat we aan het hele "aflos-avontuur" begonnen, bemoeide Moos zich nooit met de financieën. Hij had dus geen idee hoe we ervoor stonden.
Ik daarentegen wel, en ik had altijd een gevoel van onrust en zorg. Wat als de wasmachine ermee ophoudt? Wat als de cv-ketel het niet meer doet? Wat als...wat als...gek werd ik er af en toe van.

En nu dat we er zo voor staan als we nu doen geeft zoveel rust!!! Alles wat we nu doen, of aanschaffen kunnen we zonder problemen betalen. En daarbij nog flink sparen ook!

Je hoort wel eens over "innerlijke rust"...geen idee had ik wat ze daarmee bedoelden.
En nu weet ik het! Dit gevoel van "innerlijke rust" heb ik in geen jaren gehad! Sterker nog, ik had zo goed als helemaal geen gevoel meer! Ik kon nergens blij van worden, verdrietig om zijn, echt ergens om lachen, en dat alles sluipt er met de loop van tijd in. Onrust en zorg was het enige gevoel dat ik nog kende.

Tegenwoordig ben ik ontzettend veranderd. Dat voel ik niet alleen zelf, maar hoor ik ook vaak van de mensen om me heen, van Moos, en mijn ouders bijvoorbeeld, of op mijn werk.

En nu die weken thuis met Bobby, ik was altijd erg van de klok, en van mijn huishouden. Nu ben ik dat nog wel, maar lang zoveel niet meer. Als het eten een keer niet op tafel staat als Moos thuiskomt, maar een half uur later, omdat ik net lekker met Bobby aan het spelen ben, nou jammer dan! Moos vond dat nooit erg, maar ik vond dat het "zo hoorde".

Theedoeken strijken? Beddengoed strijken? Doe ik niet meer, ik vouw het netjes op, en daarmee klaar. Er zijn leukere dingen in het leven!

Van de week was ik wat kleding kopen, wat een heerlijkheid dat het gewoon kan! Toen ik naar de auto liep om naar huis te gaan liep ik langs de dierenzaak, daar heb ik een leuk speeltje gekocht voor Bobby. En als ik dan voor mezelf weet dat we er het geld voor hebben, en als ik zie hoe blij Bobby ermee is, en hoe blij Moos en ik daar weer van worden, ben ik gelukkig en dankbaar. Gelukkig "voel" ik weer!

9 opmerkingen:

 1. Mooi blogje en veel herkenbare dingen! Toch bijzonder, dat je soms toch 'ineens' kunt veranderen. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Heel raar hoe snel iets kan veranderen inderdaad!

   Verwijderen
  2. Het is niet snel, dat je veranderde. Al die tijd van schuld aflossen en zorgen, brachten je waar je nu bent. Dat was een lange weg waar je trots op mag zijn, dat je 'm hebt afgelegd!

   Verwijderen
 2. Herkenbaar! Wij hadden weliswaar spaargeld maar door oa een rechtzaak en een auto die vervangen moest worden hadden we ook zo heel weinig meer, toen ging het slecht bij mijn man op het werk en een jaar later ontslag, nou dan ken je deze zorgen echt wel! Het heeft even geduurd maar ook bij ons draaide gelukkig een aantal dingen bij en nu ken ik hetzelfde gevoel van rust wat de financiën betreft. Zo lekker!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn na jarenlang financiële zorgen gehad te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat hopen wij ook ooit te bereiken, dat zorgeloze gevoel qua financiën, wat zal dat een rust geven. Ik zit bijna constant in de stress dus kan me nauwelijks voorstellen hoe dat zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En je doet en regelt het echt allemaal zelf. Applaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar. Ik heb dat altijd aan het begin van het jaar als ik alle potjes moet vullen. Heb voor mezelf ook besloten dat ik het anders ga doen en gewoon elke maand meer aan de kant leg i.p.v. de eerste maanden alles.

  BeantwoordenVerwijderen