dinsdag 29 juli 2014

Opruimen...

Ja ondanks de hitte ben ik toch maar aan het opruimen en schoonmaken begonnen! Enkele maanden geleden heb ik ook een poging gedaan, maar die was na korte tijd al jammerlijk mislukt! Komt wel weer, dacht ik zo.

En ineens ben ik het zat. Zoveel onzinnige rotzooi in de kasten en laden! Daarbij komt ook dat onze administratie altijd boven lag, in wat wij de "computerkamer" noemden. Daar stonden toen dus onze computers. Nu niet meer, ik doe alles op de laptop beneden. Een deel van de administratie ligt nog boven, een ander deel in 1 lade van het halkastje. Daar ligt ook de laptop in gepropt. Niet handig kan ik je zeggen!

In de woonkamer hadden wij nog steeds geen dressoir staan. Vonden we niet nodig. Nu  zou het wel heel handig zijn! Dit had ik een maand of 2 terug ook al bedacht, maar we gaan niet meer over 1 nacht ijs.
Goed nadenken voordat we wat doen. De ergenis werd steeds groter, dus we hebben de knoop door gehakt en een dressoir besteld. Een aantal jaren geleden hebben we blank eiken meubels gekocht, en die in de olie gezet. De meubels bevallen prima, hier zijn we nog steeds heel blij mee, en gelukkig kon ik er nog een dressoir van bestellen! Tweedehands zijn deze meubelen niet te koop helaas...
Als het goed is, is het voor onze vakantie binnen. Dan kan ik het meteen in de olie zetten, net als de andere meubels (doe ik 2x per jaar) en als we dan onze nieuwe vloer gelegd hebben, kunnen de meubels weer fris en fruitig op hun plek!

De trapkast heb ik al gedaan. Heerlijk opgeruimd, anders ingedeeld, lekker schoongemaakt!
Ik wilde heel graag mijn strijkplank beneden hebben, omdat ik het niet gezellig vind voor Bobby (en mezelf) als ik boven sta te strijken en hij ligt beneden in z'n uppie...(ja, ik weet het, ik ben een muts...) en inmiddels heb ik het weekend de strijk beneden kunnen doen! Deel 1 geslaagd!

Volgende project is de keuken. Om de een of andere reden kan ik tot heden geen logische indeling vinden...maar ik ga er mijn tanden in zetten, het komt goed! Maar een paa graadjes koeler zou ik niet erg vinden...

Straks eerst de weekboodschappen, daarna ga ik me op de keuken storten!

Een fijne dag gewenst!

6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Ben hier ook aan het 'declutteren' en al 2 verdiepingen helemaal af, maar blijf nu steken op de keuken. Zometeen maar weer een nieuwe poging ... zucht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ik mezelf ook aan moet wennen na het proces van opruimen is geen dingen even snel ergens neer leggen, ik ruim nu dus gelijk alles op op de plaats waar het ook moet liggen, en wat echt lekker is , is dat het hu ook veel opgeruimder blijft in huis en je daardoor ook veel sneller kunt schoonmaken. het kost even wat moeite ,maar als je er eenmaal aan gewend bent gaat het vanzelf en denk je er niet eens meer bij na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip, ik ga direct bedenken of iets bewaard moet blijven, of dat het direct weg kan. Niet meer denken dat het ooit (waarschijnlijk nooit..) nog eens van pas komt! Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Elke keer een kastje of een laatje is ook een methode. Het duurt wat langer voor je rond bent maar geeft wel wat meer tijd om na te denken. Over wat, waar en hoe.

  Fijn dat je nog een bijpassend dressoir kon bestellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je hebt gelijk, maar dat duurt me dan weer te lang...met het dressoir zijn we echt blij!

   Verwijderen