zondag 20 juli 2014

Afdingen...

Pas geleden hebben we stalen van een vloer aangevraagd die we op het oog hadden. We hadden er 4 aangevraagd, waarvan Moos er 1 mooi vond, en ik een andere kleur op het oog had. Zul je altijd zien!

Na een korte tijd armpie drukken heb ik gewonnen! Haha! Vintage dark oak gaat het worden!

Een mevrouw van het bedrijf heeft kort erna gebeld, en gevraagd of de stalen aangekomen waren, en of we nog vragen hadden. Nou, nee, op dat moment niet eigenlijk. Ze vroeg of het goed was dat ze na een kleine 2 weken terug zou bellen om te vragen wat we van de stalen vonden, en, uiteraard, of er iets voor ons bij zou zitten. Tuurlijk, bellen mag altijd!

Afgelopen donderdag was het zover. Moos en ik hadden de balans voor onszelf al opgemaakt, een lijstje wat we nodig zouden hebben, en wat het zou gaan kosten. 
Toen mevrouw belde, heb ik gezegd dat er 1 tussen zat die we wel heel mooi vonden, en of ze een MOOIE offerte kon maken. De lijst met benodigdheden (vloer zelf, egaline, plinten enz.) heb ik telefonisch door gegeven. De offerte kon ik per mail verwachten.

En inderdaad, binnen een aantal minuten had ik de offerte binnen. En daar stond gewoon het bedrag op dat we zelf ook al hadden uitgerekend. Beetje jammer....

Ik heb de mail beantwoord, waarin ik aan gaf op een scherper bedrag te hebben gehoopt, en of ze voor ons een leuke aanbieding kon maken. Vond ik wel griezelig, ik ben niet zo van het afdingen, maar wie niet waagt die niet wint toch?? En het was via mail, dat scheelde ook weer!

Kort erna kreeg ik bericht terug, met het antwoord dat het niet gebruikelijk was om korting te geven, dat ze dat met haar baas moest overleggen, en aan welke korting ik dan dacht....in mijn berichtje terug heb ik gezet: de beste korting die je voor ons kunt bedingen!

Nog geen 10 minuten later had ik een nieuwe offerte binnen, en het bedrag was € 274,15 lager!!!

Daar werd ik blij van!! Zo'n kleine moeite met zo'n groot resultaat! Ondanks de hitte kon mijn weekend niet meer stuk!!! Ik heb haar heel hartelijk bedankt, en akkoord gegeven van de offerte! Vrijdag 12 september wordt alles geleverd!

Hebben jullie moeite met afdingen, en doen jullie het wel eens???

22 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik ook normaliter niet hoor, maar via mail wel ;-)

   Verwijderen
 2. Goed gedaan! Zo zie je maar dat je met 1 kleine vraag je grote bedragen kan besparen. Ik doe/deed het altijd jaarlijks met ons internet abonnement: gewoon de KPN bellen en zeggen dat je weg wilt omdat je een scherpere aanbieding elders hebt gezien.. werkte elk jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje da's een goeie! Ik ga Moos lief aankijken dat hij dat ook eens doet!

   Verwijderen
 3. Ik doe het al jaren. Blij als het lukt, kleine en grote bedragen. Lukt het niet: volgende keer beter. Jij ook succes met je volgende keer. hrtlkgrt
  Marry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet het dus vaker gaan proberen!
   Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Mooie korting heb je bedongen zeg.

  De ene keer durf ik het wel en de andere keer niet. De laatste keer was toen ik een nieuw contract voormijn stroom en gas wilde afsluiten. Ik ging onder de laagste aanbieder zitten en zei tegen mijn stroomleverancier dat ik die prijs bij een ander kon krijgen en of hun daar nog onder konden gaan zitten. Scheelde me uiteindelijk 6,5 cent op stroom (wat ik minder ging betalen) en voor gas 4,2 cent minder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo da's de moeite! Wel heel goed van je hoor! Ik weet niet of ik dat zou durven...;-)

   Verwijderen
 5. ik doe het bijna altijd , dan zeg ik gewoon dat het gevraagde bedrag boven mijn budget ligt en dat ik er even over na moet denken 9 van de 10 keer word er dan een ander bod gedaan, soms een klein bedrag maar ook regelmatig een flink bedrag met dat geld kun je dan toch weer andere dingen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo, je kunt het maar 1x uitgeven helaas haha! Ik moet het toch eens vaker doen....;-))

   Verwijderen
 6. mooie korting :) ik durf dat soms doen niet altijd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan. Moet je gewoon altijd doen. Je ziet ze toch niet aan de andere kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is veel geld! Goed gedaan!

  Ik ding vrijwel nooit af: durf dat eigenlijk niet zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe het niet altijd, heb er niet alleen maar goede ervaringen mee. Als je het laagste bedrag wilt betalen kan de service wel eens een stuk minder zijn. Toen we een nieuwe keuken kochten hebben we de korting genomen die ze aangaven, het was een klein bedrijf en ze vertelden dat er geen extra korting meer op was. Maar we hadden een super goede service en dat was me voor zo iets meer waard. Ze deden ook wat extra dingen als afwerking, wat eigenlijk niet hoefde maar daar was ik erg blij mee.Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wij hebben t ook een gedaan. niet eens gepland haha. we gingen bij s.eats en s.ofa's kijken voor een nieuwe bank. de bank uit de folder vonden we in de winkel toch afschuwelijk, dus dat werd m niet. die bank was maar 750 euro in de folder.. rondgekeken kwamen we een mooie bank tegen maar die kosten 1600.. tja dat hadden we er niet voor over.. dus dat merkte de verkoper ook.. omdat we kwamen voor een bank van 750 snapte hij ook wel dat we niet opeens 1600 gingen uitgeven... hij kwam zelf met het aanbod van 1050 euro... ;) prima... zelf dus niet eens veel voor hoeven doen behalve eerlijk zijn :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seats en sitshit is wel laatste waar je zitmeubelen moet halen echt bagger.Zit al 10 jaar op tweedehandse Natuzzi van 200 euro en zit nog steeds erg goed dit kom je daar niet tegen zulke kwaliteits- meubelen.

   Verwijderen
  2. Ook wij hebben daar een bank gekocht en hebben er wel 12 jaar opgezeten. Een fantastische bank, hij was nog niet versleten, alleen de stof was erg smerig geworden en er zat een brandplek in.We hebben toen een nieuwe bank gekocht ook bij Seats en Sofa, deze bevalt ook erg goed en blijft tot nu toe (2 jaar) erg mooi en goed. Deze bank was ook te koop bij een andere(duurdere) meubelzaak. Het scheelde ons wel bijna 2000 euro en dat voor Exact dezelfde bank. Zo ken ik meerdere mensen die echt te spreken zijn over de bank die ze daar gekocht hebben.(en NEE ik heb geen aandelen!) Natuurlijk zal er ook van mindere kwaliteit tussen zitten, maar dat heb je ook bij andere meubelzaken.

   gr. Janny

   Verwijderen
  3. dochter was net geboren toen we daar een bank kochten. we hebben m nu dus 4,5 jr. er zitten een paar gaatjes in en is wat doorgezakt, maar ik heb nooit zuinig met mn bank hoeven doen, erg blij om, aangezien ik ook gastouder ben en ondertussen hebben we een 2e kindje, die reflux had, dus de bank is meerdere malen ondergespuugd door zoontje, door dochter al een paar x ondergeplast en op overgegeven, en ook de nodige andere vlekken. ik wil geen leren bank, omdat ik dat met blote benen echt vreselijk vind zitten (plakkerig) dus bewust een redelijk voordelige bank gekocht, maar wel exact wat wijwilden qua vorm en kleur. het is idd geen super kwaliteit, maar dit wisten we van te voren :) en bevalt voor de prijs/kwaliteit verhouding prima ;)

   Verwijderen
 11. Ik ben er ook niet zo'n held in, maar doe het tegenwoordig wel makkelijker. Het scheelt wel waar het is, ik ga niet afdingen in de supermarkt en zou bij een elektronicazaak alleen een balletje opwerpen als ik een hoop nam (b.v. gratis bezorging ofzo). Bij iets groots voor het huis weet ik dat het gebruikelijker is, dus dan doe ik het ook makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. we vergeten dat er een marge zit op veel producten, anders zouden aanbiedingen en kortingen niet mogelijk zijn, dus gewoon vragen nee heb je en ja kun je krijgen zei mijn moeder altijd.

  BeantwoordenVerwijderen