woensdag 16 december 2015

Wat eten wij met kerst??

Verleden week was ik bij uitzondering bij a.h. Daar kom ik eigenlijk alleen met de hamsterweken. Moeten ze wel goede aanbiedingen hebben natuurlijk, en afgelopen week kon ik wel een aantal dingetjes gebruiken.
Ik was daar dus toch, en ik dacht ik neem een a.llerhande mee....kost niets, misschien leuk om even 's middags door te bladeren.

Ik heb termen en gerechten en ingrediënten voorbij zien komen waar ik het bestaan niet van wist, en waar ik nog nooit van heb gehoord! Ik heb in m'n eentje m'n ogen uitgekeken....voor de meeste kerstgerechten moet toch voor een aardig bedrag aan ingrediënten voor ingeslagen worden!!

Dan ben je zo een aardige hap salaris kwijt, alleen aan je kerstdiner!!! Want ja...met kerst moet je uitpakken!! En dan de cadeau's nog! De reclames over een nieuwe i.pad of weet ik veel vliegen je om de oren!!

Nou, mij niet gezien! Wij vinden een pakje onder de boom wel gezellig, maar dan met iets nuttigs...autoshampoo bijvoorbeeld, of bodylotion. In ieder geval iets wat we normaal ook gebruiken. En voor Bobby en Nina een kauwbotje en een speeltje, ook iets wat ze normaal ook zouden krijgen.

Bij ons gaat het om de gezelligheid, en de warmte. Met dit soort dagen heb je net iets meer tijd voor elkaar, je zit wat langer aan tafel te kwebbelen...daar kan voor mij geen dure fles parfum tegenop (om maar iets te noemen...).

Wij hebben ook geen 3, 4 of 5 gangen menu's, maar hooguit 2! Hoofdgerecht en toetje, that's  it haha! Wat wij eten?

Avond voor kerst komen mijn ouders eten. Dan maak ik witlofsalade, gebakken aardappeltjes en een varkenshaasje in roomsaus. Als toetje ijs (de eerste hamsteraanbieding van deze week!!).

Eerste kerstdag gaan Moos en ik spiesgrillen, ons mooie apparaat uit de jaren zeventig (!!) met een stukje turks brood erbij, en ook weer ijs als toetje.

Tweede kerstdag zullen we wel wat vlees overhouden zoals ieder jaar, gebakken aardappeltjes erbij en klaar. En je raadt het al....ijs als toetje.

Moos en mijn vader zijn gek op ijs, vandaar! Moos wilt geen groente bij de spiesgrill, maar misschien maak ik er toch ook een beetje witlofsalade bij. Lekker fris! Wat doe ik er door? Beetje slasaus, gekookt eitje, banaan, ananasstukjes, en hamreepjes (daar is de tweede hamsteraanbieding hahaha!!)
Heerlijk!

En wat gaan jullie eten?? En maken jullie ook wel eens witlofsalade en wat doen jullie er dan door??

8 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker allemaal. Wij eten ook regelmatig witlofsalade maar dan met blokjes kaas, plakjes banaan en wat poedersuiker indien nodig. Als dressing een lepel mayo en een grote lepel yoghurt.
    Kerstavond maakt man hapjes en komen mijn ouders. Eerste kerstdag gaan we miniwokken bij vrienden. Tweede kerstdag gaan we naar de schoonfamilie en daar gourmetten. Daarna gaan we op rantsoen, haha.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Witlofsalade met eetlepel mayo,dillekruiden,mandarijnpartjes en rozijnen.
    Wat nootjes erbij is ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt ook lekker! Nootjes vind ik ook lekker, maar mijn ouders hebben een kunstgebit, en dan is het geen succes :-))

      Verwijderen
  3. Ja! Deze week staat het hier ook op het menu witlof salade, dressing maak ik van wat ananassap en beetje olie door elkaar scheutje citroensap. Door de salade een geraspte wortel, half blikje ananas ( ben allergisch voor vers) banaan in dunne plakjes, soms rozijntjes, druiven, of fruit wat bijna van de schaal loopt. En witlof natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou toch een vaker naar de ah gaan. De winkel is echt goedkoper dan andere. Vooral het basic merk scheelt. Ik koop een gedeelte bij de lidl en het andere deel bij ah.
    Heel luxe gaan wij dit jaar beide dagen uit eten.
    Normaal gesproken komt dit ook nooit voor, maar onze dochter helpt in een restaurant en om toch een gevoel te geven dat wij bij haar in de buurt willen zijn, gaan we daar eten.
    En tweede kerstdag gaan we met ons vieren en mijn moeder met vriend naar het circustheater in de stad en aansluitende een kerstbuffet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We hadden gisteren nog witlofsalade met ham, appel, ei, ui,augurk en een sausje van eetl.mayo, eetl, curry, 2 eetl.yoghurt en fline dot kerriepoeder. Wat grappig dat iedereen het anders eet. Goed om eens andere ideeen te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen