dinsdag 22 december 2015

Toch nog een berichtje wat ik jullie niet wil onthouden!!!

Radar had gisteren een erg interessant onderwerp vond ik: Lenen, lenen, betalen betalen.

"Ruim een op de vier koophuizen staat nog 'onder water'. Terwijl we dagelijks in de krant kunnen lezen dat de crisis achter ons ligt en dat de huizenprijzen weer stijgen.

Sinds lange tijd neemt het totaal van onze hypotheekschulden zelfs weer toe. Dit geeft ons een uitzonderlijke positie in de wereld. Nederland is koploper als het gaat om de hoogte van onze hypotheekschuld ten opzichte van het nationaal inkomen.Wat voor consequenties heeft zo'n hoge schuld voor Nederland en hoe zouden we dit moeten veranderen? Deze en andere vragen bespreekt Antoinette Hertsenberg met vooraanstaande economen, crisisanalisten en woningbezitters. Interviews worden afgewisseld met animaties die moeilijke begrippen voor iedereen inzichtelijk maken."

Deel 1  (van 2) is uitgezonden. Gemist???? Kijk hier terug!

http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/21-12-2015-1/lenen-lenen-betalen-betalen-deel-1/itemized/1/?extra-item=1

Nogmaals fijne kerstdagen!!!

2 opmerkingen:

  1. De huizenprijzen kunnen wel stijgen, maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat de hypotheekschuld kleiner wordt. Ik denk dat we in Nederland ook in de 'hoogtijdagen' nog een bijzonder hoge schuldenlast hadden ten opzichte van veel andere landen. Die last is minder geworden door de crisis, omdat steeds meer mensen zijn gaan aflossen. Los daarvan staat de verhouding waarde/hypotheek. Die is natuurlijk helemaal heen en weer geschud.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het ook erg interessant. Ben benieuwd naar het vervolg

    BeantwoordenVerwijderen