dinsdag 26 april 2016

Laatste rustige weekje...

Deze week heb ik alleen gisteren hoeven werken, Moos moet vandaag ook nog werken en dan zijn we de rest van de week lekker vrij.

Aangezien we het meeste uitzoek- en inpakwerk gehad hebben, geeft het me mooi de gelegenheid om de meubels flink beet te pakken. We hebben blank eiken meubels die eens in de zoveel tijd in de olie gezet moeten worden. Eerst goed reinigen en dan opnieuw in de olie. En dat is best wel nodig!

We zullen ze toch voor een bepaalde tijd op moeten slaan, dus dan staan ze maar vast fris en fruitig te wachten op een nieuw huisje.

Maandag weten we natuurlijk waar we aan toe zijn, en dan kunnen we aan het regelwerk beginnen...zoals gas, water en licht opzeggen (dag bonus voor gas en licht...), verhuisberichten mailen en sturen, verzekeringen opzeggen, lening regelen voor restschuld, en ga zo maar door....

Mijn ouders hebben aangeboden om zolang in hun huis te overbruggen, mijn ouders kunnen naar de camping gaan waar ze een seizoensplek hebben, en we overwegen het serieus...het ligt er aan voor hoe lang het nodig is.

Ze wonen in de stad waar ik werk (lekker makkelijk voor mij dus haha!) maar Moos moet 4 dagen per week met de auto gaan reizen. Hij neemt Bobby dan namelijk mee, op Moos z'n werk is een leeg afgesloten kantoor waar Bobby kan verblijven, maar hij kan dan iedere dag 2x met de vertrouwde uitlaatservice mee gaan, zodat hij zo kort mogelijk in het voor hem zo onbekende kantoor hoeft te liggen. Uiteraard kleden we het gezellig aan met een mand, waterbak, speeltjes, en we leggen 1 van onze kleden neer. Moos wilt er zelfs een deel van onze bank neer zetten zodat hij toch z'n vertrouwde spulletjes bij zich heeft :-))

Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, zoals benzinekosten en (extra) uitlaatservice,  maar daarentegen zouden we niets hoeven huren, geen energiekosten, verzekeringskosten, waardoor we behoorlijk wat weg kunnen sparen maandelijks...

Verder blijven we uiteraard zoeken, we staan nu bij iedere makelaar ingeschreven, mocht er een woning komen wat we zoeken worden we gebeld. Maar wat we zoeken is schaars....heel schaars....we wedden niet op 1 paard, maar als er niet meer paarden zijn, wat voor keus heb je dan???

Maar goed, volgende week hopen we eindelijk iets meer te weten, en kunnen we aan de slag om alles te gaan regelen!

Ondanks het hele slechte weer wens ik jullie toch een fijne Koningsdag!!!
2 opmerkingen:

 1. Wat een lief aanbod van je ouders! Het is inderdaad ontzettend snertweer. Ik hoop voor de mensen die aan de vrijmarkt meedoen dat het nog wat beter wordt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, wat een bijzondere situatie. Je eigen huis al zo snel verkocht en het huisje wat je wilde vlak voor je neus verkocht. Fijn dat jullie zoveel hulp krijgen van je ouders en de medewerking door de werkgever van Moos.
  Ik gun het jullie dat er gauw een huisje van jullie keuze op de markt komt. Fijne dag morgen!.
  groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen