zondag 5 juni 2016

Stress, druk, en spaarvarken!

De afgelopen weken was behoorlijk stressen hier....het heeft tot afgelopen maandag geduurd voordat we definitief wisten dat ons huis verkocht was....
Onze kopers hadden alles rond, maar met hún koper zat alles tegen...en dat was artikel 22 in ons koopcontract, dat het huis van onze kopers ook definitief verkocht moest zijn...

Dus het werd verlenging, en weer verlenging, en weer verlenging....de spanning was hier niet om uit te houden, want ja, als het weer opnieuw in de verkoop zou moeten hadden we toch een probleem...het huis is inmiddels al voor 3 kwart leeg, dus het oogt een héél stuk minder leuk dan!!

Maar gelukkig kregen we maandag het verlossende woord, en is dezelfde dag het bord "TE KOOP" vervangen door "VERKOCHT"!!! Eindelijk......een hele last van onze schouders...

Zaterdag hebben we het contract getekend voor de voorlopige huurwoning, dus dat is ook geregeld...

Verhuisberichten, wijzigingen en opzeggingen (zoals postcodeloterij, tv en internet en opstalverzekering) is ook allemaal geregeld, het inpakken ligt mooi op schema dus wat willen we nog meer?

Vrijdag 17 juni gaan de laatste spullen uit huis naar de opslag, dat gaat Moos regelen. Ik ga naar de huurwoning voor de sleuteloverdracht en het opnemen van de meterstanden, en het huisje schoonmaken.
Zaterdag 18 juni rijdt Moos met een busje de spullen naar het huisje, zoals bv onze bedden en de kleding.

Maandag 20 juni gaat Moos de eindschoonmaak doen in ons oude huis, en donderdag 23 juni is daarvan de overdracht. Dan kan het genieten van de rust en het niet meer "moeten" lekker beginnen!

Internet is daar heel moeilijk, dus ik heb mijn telefoonabonnement verhoogd, zodat we een keer onze mail kunnen checken en ik de bankzaken kan regelen. Geen hele avonden meer met de iPad dus...heerlijk! Ik heb al een stapel boeken klaar liggen!!!

Het spaarvarken is inmiddels lekker gegroeid en bij gewerkt, er staat inmiddels € 7691,97 op!!!! Wauw!!!
We moeten wel 2 maanden borg betalen voor het huisje, dat gaat er dus straks weer af, maar we sparen lekker door!!!

6 opmerkingen:

 1. Wat een opluchting moet de zijn. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het eindelijk geregeld is.
  Bij mij was er ook een probleem met hypotheek krijgen van de kopers. In dit geval de schuld van de hun adviseur die een inkomen dat de kopers contant ontvingen ook had meegeteld..En hij had de datum van "verkoop onder voorbehoud" verkeerd gezet. Mijn hui was dus verkocht juridisch gezien maar waren buitenlanders die al met moeite een hypotheek konden krijgen, dus van een kale kip........

  Maar ik had geen alternatief op dat moment. Dus was het wachten, gelukkig kwam het goed en moest ik binnen 3 dagen huis uit. Kopers wilden er zo graag in dat ze de wasmachine van 3 hoog hebben helpen sjouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreselijk hè die stress dier bij komt kijken! Gelukkig bij jou ook goed gekomen!!

   Verwijderen
 3. Fijn zeg, ik kan me die spanningsboog helemaal voorstellen. Heerlijk dat het nu voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen