zaterdag 21 mei 2016

Tijdelijke woonruimte definitief!!

Verleden week zijn we wezen kijken bij de bungalow die we waarschijnlijk zouden kunnen huren. Het is echt een leuk huisje, en wat een mooi park!!! Hééél veel groen, heerlijk rustig, en de regels zijn er best wel streng. Zo mag je van april tot oktober geen elektrische apparaten gebruiken, zoals bv schuurmachines. Dat vinden wij fantastisch, even heerlijk bij tanken van alle stress de afgelopen tijd!
De mensen waren ontzettend vriendelijk, heel erg makkelijk, zo mogen we onze eigen bedden neer zetten vanwege mijn nek- en rugproblemen, met onze bank idem dito, ze hebben een wasmachine staan die we mogen gebruiken, er is een droogmolen, vaatwasser, tv met heel veel zenders, we mogen onze vriezer neer zetten, wat willen we nog meer?? Ik heb mijn stapel ongelezen boeken weer uit de opslag gehaald, ik vermaak me wel hahaha!

Nadeel was dat het huisje te koop stond, en er net een kijker was geweest. Dat werd dus weer afwachten afgelopen week, weer een week met stress, maar we hebben nu het verlossende woord dat de koop niet door gaat, wij het huisje mogen huren zolang nodig, en de eigenaar heeft het huisje zelfs helemaal uit de verkoop gehaald!!!! Ik heb er echt even een traantje om gelaten...wat een opluchting!
De huur gaat € 750,= per maand bedragen, gas en licht wordt verrekend met de borg, die bedraagt 2 maanden huur. Tv en parkkosten zitten er bij in, dus we kunnen maandelijks lekker nog sparen!

Afgelopen week was ik vrij, heb ik alles uit de woonkamer ingepakt, 2 verrijdbare kledingrekken bij i.kea besteld, die hebben we straks in het huisje ook nodig, al onze kledingkasten zijn nu uit elkaar, ingepakt en staan in de opslag. Moos had gisteren weer een bus vol met dozen, kasten en grote betonnen beelden uit de tuin die we graag mee wilden nemen. Zaterdag gaan we weer naar het huisje om de laatste dingetjes en het contract door te nemen, dan kijken we gelijk wat er aan keukenspul is, en dan hebben we de grootste klapper gehad.

Vrijdag 17 juni krijgen we de sleutel en nemen we de standen op, kan ik gaan schoonmaken, en zaterdags gaan we over. Moos is de week erna vrij voor de eindschoonmaak van ons huidige huis, waarvan donderdag 23 juni de overdracht is.

Zo, dat was een heel verhaal! En om met de kers op de taart af te sluiten,,,,TATADADAAAAH de belastingteruggave is gestort, dus het varken is weer €2500,= rijker!!! Oké, er zal binnenkort wel weer wat afgaan ivm 2 maanden borg en 1 maand huur, maar voorlopig staat er lekker ruim €6000,= op de rekening!!


2 opmerkingen:

  1. Super, gefeliciteerd! En dan lijkt het er inderdaad toch weer op dat alles gaat zoals het moet gaan.. Hopelijk komt er snel een mooi, fijn huis op je pad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat heerlijk zeg. Geniet ervan .

    BeantwoordenVerwijderen