donderdag 31 december 2015

Dag 2015, welkom 2016!

Voor ons is 2015 om gevlogen, het heeft ons heel veel gegeven en geleerd.

We zijn benieuwd wat 2016 voor ons in petto heeft.

Wij wensen jullie een hele fijne jaarwisseling, en dat 2016 mag brengen wat je wenst!!!

Tot volgend jaar!



dinsdag 29 december 2015

Jaja, tijd voor goede voornemens!

Het einde van het jaar is weer in zicht, en zoals ieder jaar laten wij het afgelopen jaar in onze gesprekken voorbij gaan. Wat hebben we goed gedaan, en wat niet? Wat zouden we in 2016 anders willen, of moeten?

Moos en ik zijn het eigenlijk de laatste tijd snel met elkaar eens, dus hier waren we het ook weer snel uit. Lekker vakantie in ons eigen huis, van alle gemakken voorzien. Geen klussen in en om het huis, alleen het hele hoognodige.

Moos heeft al in geen jaren gevist, al vanaf dat ik hem ken is dat een hobby van hem, maar is daar al in geen jaren aan toe gekomen, door jawel, altijd klussen in en om het huis....
Ik hoop dus dat hij daar in 2016 weer eens de tijd voor heeft (en neemt!). Het goede voornemen heeft hij al gedeeltelijk vorm gegeven, door de nieuwe vispas aan te schaffen.

Mijn hobby is eigenlijk mijn tuin, maar daar heb ik niet zoveel werk aan. Ik vermaak me wel met een boek! En met Bobby natuurlijk!!!

Verder willen we het huis gaan opruimen...bungalow-klaar maken noemen we het gekscherend haha!

Ik wil ook kijken of ik, door middel van goedkope budgetrecepten mijn boodschappenbudget nog iets naar beneden kan krijgen.

Ons allergrootste voornemen is om te sparen, te sparen en nog eens te sparen! En daarbij ook nog een leuk bedrag extra af te lossen op onze hypotheek!

En verder niets...we zijn blij met hoe de dingen nu al gaan, vergeleken met waar we waren toen ik aan dit blog begon, dat kan alleen maar nog beter worden!
We zijn eigenlijk heel tevreden!!

En weet je? We hebben, nu het voor ons financieel een heel stuk beter gaat, bijna nooit meer een woordenwisseling!! Het is er veel gezelliger en relaxter op geworden!! We zijn heel happy met z'n 3-en!!! Onbetaalbaar, en een echt geluksmoment!!!







Dit bordje kwamen we laatst tegen op de markt, en het gipspootje is van Bobby, gemaakt kerst 2014, zijn eerste kerst :-)
 

zaterdag 26 december 2015

Blij dat mijn salaris binnen was!!

Mijn salaris wordt altijd eerder gestort dan dat van Moos, dus dinsdag 22 december werd mijn salaris gestort, en blij dat ik was joh!

Niet dat het zo slecht ging hoor, integendeel! Ik was zo blij dat het binnen was om er weer (voor een deel dan...) zo snel mogelijk weer af te komen hahaha!!

Mijn doel was om vóór het eind van het jaar het spaarvarken gevuld te hebben met 1000 euro!!!
Onze maandelijkse storting is eigenlijk aan het eind van de maand, en dan 225 euro....
Dus ik heb de maandelijkse storting naar de 22e gezet en voor deze keer verhoogd met 75 euro!!!

YES!!! Dat doel is gehaald!
 







De extra hypotheekaflossing heb ik deze keer op 110 euro gezet.

Dit jaar sluiten we dus af met (in korte tijd gerealiseerd...) € 1000,89 in het spaarvarken en  € 410,90 euro extra afgelost op de hypotheek!!! Wij zijn erg happy en zullen er oudjaarsavond zeker op proosten met een oliebol!!!













En nu broeden op de spaar- en aflosdoelen voor 2016 hahaha!!!

dinsdag 22 december 2015

Toch nog een berichtje wat ik jullie niet wil onthouden!!!

Radar had gisteren een erg interessant onderwerp vond ik: Lenen, lenen, betalen betalen.

"Ruim een op de vier koophuizen staat nog 'onder water'. Terwijl we dagelijks in de krant kunnen lezen dat de crisis achter ons ligt en dat de huizenprijzen weer stijgen.

Sinds lange tijd neemt het totaal van onze hypotheekschulden zelfs weer toe. Dit geeft ons een uitzonderlijke positie in de wereld. Nederland is koploper als het gaat om de hoogte van onze hypotheekschuld ten opzichte van het nationaal inkomen.Wat voor consequenties heeft zo'n hoge schuld voor Nederland en hoe zouden we dit moeten veranderen? Deze en andere vragen bespreekt Antoinette Hertsenberg met vooraanstaande economen, crisisanalisten en woningbezitters. Interviews worden afgewisseld met animaties die moeilijke begrippen voor iedereen inzichtelijk maken."

Deel 1  (van 2) is uitgezonden. Gemist???? Kijk hier terug!

http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/21-12-2015-1/lenen-lenen-betalen-betalen-deel-1/itemized/1/?extra-item=1

Nogmaals fijne kerstdagen!!!

Ik wens jullie fijne en warme kerstdagen!!!

Morgen nog even naar de markt, een luxe want normaal werk ik op woensdag.
Even de laatste verse dingetjes halen en dan zijn we er klaar voor.

Dit zal voor de kerstdagen mijn laatste blogje zijn, dus ik wens jullie allemaal hele warme, fijne, gezellige en knusse kerstdagen toe!!!



zondag 20 december 2015

Zelf het kerstpakket samen stellen...

Afgelopen vrijdag was de kerstborrel met aansluitend diner van het werk van Moos. Daar kregen we munten, die we bij de "marktkraampjes" die in de ruimte waren opgebouwd, konden inwisselen voor producten. De producten waren grotendeels biologisch, en van bedrijven in de omgeving. Leuk idee!!

Na eerst even een drankje te hebben gedronken en bij gekletst met collega's met partner, was het idee van Moos om eerst even langs alle kraampjes te gaan, om te zien wat er allemaal was.

Het eerste kraampje was gevuld met luxe bad- en doucheproducten....nou die werd het dus niet. Ook stond er  nog een kraampje met allemaal frutsels voor in huis. Nee ....die werd het ook niet.

Toen kwamen we een kraampje tegen met kaas!!! Allerlei soorten, je mocht ook proeven!
Daar waren we onze eerste muntjes kwijt, aan een lekker stuk kaas!!

De rest van de muntjes hebben we besteed aan een biologische rollade, en een biologische rookworst.

Artikelen waar we echt iets aan hebben dus! Scheelt weer in het boodschappenbudget :-))

Aansluitend was er een stamppottenbuffet, heerlijk!!!

Al met al een hele geslaagde avond, en een heel leuk concept voor een 'nieuwerwets" kerstpakket!!

zaterdag 19 december 2015

Goedkoop koken!

Laatst las ik op het blog van Gewoon Vlijtig over de facebookgroep thebudgetstore&more waar ze lid van was geworden. Goeie tip!

Ik heb zelf pas sinds kort een facebookaccount, aangemaakt om de foto's en filmpjes te zien van de hondenuitlaatservice in de hoop dat ik Bobby af en toe voorbij zie rennen. Is inderdaad 2x gebeurt haha!

Maar goed, deze tip kwam dus als geroepen, dus ik heb me snel aangemeld en de volgende dag was mijn aanvraag goed gekeurd.


En daar kom je aardig wat budgetrecepten tegen zeg! Ik ga daar echt eens voor zitten om wat lekkers voor weinig er tussen uit te pikken! Goed voor het budget, en dus goed voor ons! Alleen geen paprika's, tomaten, champignons of uien alstublieft!!! Iemand hier nog lekkere budgetrecepten zonder deze ingrediënten??

Ik ben ook gelijk lid geworden van de verkoophoek en ruilhoek van onze regio, altijd handig leek me!

Als ik stamppot maak doe ik dat wel al in een (hele) grote pan, zodat ik er 1x werk aan heb en gas verbruik, maar 3 of 4 x van kan eten! Die porties gaan mooi de vriezer in.

Zo doe ik dat eigenlijk ook met macaroni, of rijstgerechten. Scheelt toch weer!

woensdag 16 december 2015

Wat eten wij met kerst??

Verleden week was ik bij uitzondering bij a.h. Daar kom ik eigenlijk alleen met de hamsterweken. Moeten ze wel goede aanbiedingen hebben natuurlijk, en afgelopen week kon ik wel een aantal dingetjes gebruiken.
Ik was daar dus toch, en ik dacht ik neem een a.llerhande mee....kost niets, misschien leuk om even 's middags door te bladeren.

Ik heb termen en gerechten en ingrediënten voorbij zien komen waar ik het bestaan niet van wist, en waar ik nog nooit van heb gehoord! Ik heb in m'n eentje m'n ogen uitgekeken....voor de meeste kerstgerechten moet toch voor een aardig bedrag aan ingrediënten voor ingeslagen worden!!

Dan ben je zo een aardige hap salaris kwijt, alleen aan je kerstdiner!!! Want ja...met kerst moet je uitpakken!! En dan de cadeau's nog! De reclames over een nieuwe i.pad of weet ik veel vliegen je om de oren!!

Nou, mij niet gezien! Wij vinden een pakje onder de boom wel gezellig, maar dan met iets nuttigs...autoshampoo bijvoorbeeld, of bodylotion. In ieder geval iets wat we normaal ook gebruiken. En voor Bobby en Nina een kauwbotje en een speeltje, ook iets wat ze normaal ook zouden krijgen.

Bij ons gaat het om de gezelligheid, en de warmte. Met dit soort dagen heb je net iets meer tijd voor elkaar, je zit wat langer aan tafel te kwebbelen...daar kan voor mij geen dure fles parfum tegenop (om maar iets te noemen...).

Wij hebben ook geen 3, 4 of 5 gangen menu's, maar hooguit 2! Hoofdgerecht en toetje, that's  it haha! Wat wij eten?

Avond voor kerst komen mijn ouders eten. Dan maak ik witlofsalade, gebakken aardappeltjes en een varkenshaasje in roomsaus. Als toetje ijs (de eerste hamsteraanbieding van deze week!!).

Eerste kerstdag gaan Moos en ik spiesgrillen, ons mooie apparaat uit de jaren zeventig (!!) met een stukje turks brood erbij, en ook weer ijs als toetje.

Tweede kerstdag zullen we wel wat vlees overhouden zoals ieder jaar, gebakken aardappeltjes erbij en klaar. En je raadt het al....ijs als toetje.

Moos en mijn vader zijn gek op ijs, vandaar! Moos wilt geen groente bij de spiesgrill, maar misschien maak ik er toch ook een beetje witlofsalade bij. Lekker fris! Wat doe ik er door? Beetje slasaus, gekookt eitje, banaan, ananasstukjes, en hamreepjes (daar is de tweede hamsteraanbieding hahaha!!)
Heerlijk!

En wat gaan jullie eten?? En maken jullie ook wel eens witlofsalade en wat doen jullie er dan door??

maandag 14 december 2015

Bobby en Nina....

Iedere zondag komen mijn ouders koffie drinken. En dat is voor ons mensen héél gezellig! Wat lekkers erbij, lekker bij kwebbelen...

Maar voor Bobby en Nina is het Feest! Inderdaad, met een grote F! Dat zijn echt maatjes voor het leven! En Nina? Die laat de kaas niet van haar brood eten hoor! En Bobby?? Die laat het allemaal toe....de goedzak :-)


Wat een spul hé??

zondag 13 december 2015

Uitverkoop, en een rondje kringloop!

Gisteren waren we naar een stadje verderop geweest, ik wilde graag naar m.s mode, daar was de opruiming begonnen, en omdat ik een klantenpas heb kreeg ik nog 10% extra korting op de sale-prijs! Altijd leuk! Ik wist wat mijn kledingbudget was, dus daar ben ik keurig binnen gebleven! Ik betaalde uiteindelijk 1/3 van de oorspronkelijke prijs, kijk....da's mooi geregeld hahaha!!!

Op de terugweg wilde ik even stoppen bij een grote kringloopwinkel. Af en toe kijk ik daar voor pluche beestjes voor Bobby. In het begin naaide ik wat er stuk was, maar daar was geen beginnen meer aan op een gegeven ogenblik. Nieuw vind ik hondenspeeltjes erg prijzig, dus nu haal ik af en toe wat bij de kringloop. En als het stuk is gaat het weg.

Ik heb leuke dingetjes gescoord voor hem! O.a.2 kerstberen, hoe toepasselijk! Even in de wasmachine en spelen maar!! Hij blij, ik ook omdat het niet veel kost :-)

Ik liep nog tegen iets aan, een rendiertje van stro. Daar heb ik vogelvoer omheen gemaakt. Je kunt ze ook kant en klaar kopen, als beren bijvoorbeeld, dan zijn ze 15 euro! Nou echt niet!
Het rendiertje was €1,95! Dit is em geworden:

 
En de achterkant:
 


Iedereen blij dit weekend! Bobby, vogeltjes en daardoor ook wij zelf! Wat wil je nog meer???
 

vrijdag 11 december 2015

Onze kerstboom...en de rest!

Onze kunstkerstboom staat nu een week. Het was de eerste keer dat ik hem moest opzetten, want verleden jaar ná kerst hadden we hem gekocht. Maar het was heel makkelijk te doen! Hij is in 3 delen, die schuif je op elkaar, koppelt de verlichting en vouwt de takken uit! Appeltje, eitje zeg ik dan!

Toen wij nog een echte kerstboom hadden moest ie altijd gróót zijn van Moos, zeker 2.20 mtr, dus er gingen wel 5 lange strengen clusterverlichting in...niet goed voor het energieverbruik...

Moos was niet mee toen ik deze kunstboom kocht, dus ik kon lekker alleen beslissen! Deze is 1.85 mtr, heb ik op een fruitkistje gezet zodat ie gróóter leek, en er zit led-verlichting in! Hoppa, dat scheelt weer!! En Moos vindt em prachtig!!! Dit is em:


Wel mooi geworden al zeg ik het zelf! De kerstberen eronder hebben we al heel wat jaren, en wonder boven wonder laat Bobby ze met rust!

De kerstbeertjes uit onze aller-allereerste kerstboom samen (1987) hangen er ook weer in, dat zijn deze:


Als kind van een jaar of 5-6 kreeg ik van onze toenmalige buurvrouw een eigen kerststal....nou ja hij is 6 cm. lang en 3 cm. hoog haha!! Hij is nu dus zo'n 40 jaar oud, ik ben er erg zuinig mee en het is een feestje ieder jaar dat ik em uit pak en weer neer mag zetten!



En de rest van de kamer ziet er zo uit!







 
 
 
Wij vinden het weer erg gezellig geworden, en jullie?? Hebben jullie de boom ook alweer staan?
 
 
 

dinsdag 8 december 2015

Nieuw tabblad "Spaarvarken" erbij!

Naast een extra tabblad " Extra aflossingen", waar ik dus de extra aflossingen van onze (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek op vermeld, de datum en het bedrag wat we minder aan rente gaan betalen, heb ik nu ook een extra tabblad "Spaarvarken" gemaakt.

Hier houd ik het saldo van ons spaarvarken bij, met de datum, het bedrag van de storting en het nieuwe saldo. Ook de rente wordt er vermeld. Rente krijgen we maandelijks en wordt ook erbij geteld, want wie het kleine niet eert.......toch????





zondag 6 december 2015

Bijbeppen over de kwaaltjes...

Moos z'n teen gaat gelukkig een stuk beter. Hij was een week of 2 geleden terug gegaan naar de huisarts omdat ie zo'n pijn bleef houden, en toen hebben ze het (eindelijk) ingetaped. Dat gaat nu gelukkig een heel stuk beter, en hij is afgelopen week ook weer volledig aan het werk geweest.

Ikzelf ben ook afgelopen week weer aan het werk gegaan, sinds gisteren heb ik gelukkig weer normaal mijn stem terug.
Verleden weekend ben ik ook weer normaal in mijn bed gaan slapen, alleen had ik een behoorlijke pijn in mijn linkerzij. Ik kon nog niet normaal op een zij liggen! En dat na (toen al) 2 weken slaaptekort! Toch maandagochtend maar even de huisarts gebeld, en dinsdag moest ik even langskomen om te laten kijken of het geen longontsteking was.
Dat was het gelukkig niet, maar wel zijn mijn ribben gekneusd door het vele hoesten!!! Bleehhh! Dat doet zeer zeg! Dus aan de maximale dosis paracetamol. En weer een week erbij van veel te weinig slaap.

Vannacht en vandaag lijkt het iets minder zeer te doen, maar dat slaaptekort heb ik nog lang niet ingelopen. Tijd voor vakantie.....zzzzz......


vrijdag 4 december 2015

Goedkoop ingeslagen...

Zoals jullie weten ben ik gek op voorraad! Daar maak je me hééél gelukkig mee! Vooral als het voor een fractie van de prijs is natuurlijk!

Zo moest ik verleden week iets bestellen op internet voor kerst voor mijn moeder, dat kun je hier niet kopen dus ik moest wel.
Dan heb je weer te maken met verzendkosten....en daar heb ik een vreselijke hekel aan! Dus ik snuffel even verder, en was de robijn wasmiddel in de aanbieding! Een fles van 5 liter voor een tientje! Dat vond ik niet duur! Dus ik heb 2 flessen mee besteld!
Geen verzendkosten, voorlopig lekker wassen en niet sjouwen met die zware flessen, die werden gewoon thuis bezorgd! Wat wil een mens nog meer????

En van de week deed ik wat boodschapjes bij jumbo. Daar hebben ze een winkelwagen staan met producten die er uit gaan. Er stond een bord bij dat alles 2 euro was.
Daar zag ik o.a. dubbelpakken van onze tandpasta, niet gek voor 2 euro! Dus ik scan zo'n pakje, is ie maar 1 euro! Ik heb snel 2 dubbelpakken mee genomen! Laatst had ik bij de action ook al mee genomen, dus ik heb wel tandpasta voor een jaar denk ik haha!

In de winkelwagen lagen ook 750 ml. flessen douchecreme van dove, gebruiken wij ook altijd. Deze was met sinaasappelgeur, erg verfrissend!
Dus ik scan zo'n fles...en ja hoor...ook 1 euro! Daar heb ik er 4 van mee genomen!
Kijken of ze ze morgen nog hebben, moet ik toch de laatste boodschapjes doen! Neem ik mooi nog 2 flessen mee ofzo!

Daar word ik erg vrolijk van! Word jij ook zo vrolijk van voorraad in je kasten??

woensdag 2 december 2015

Decemberplannen...

Vanaf deze week ben ik de donderdagochtenden vrij, en woensdag 16 december is mijn laatste werkdag dit jaar! Moos is tussen kerst en oud en nieuw vrij! Heerlijk, ik heb er zo'n zin in!!!

Dus morgen ga ik het huis in kerstsfeer brengen, alle dozen staan al klaar in de garage, scheelt me slepen vanaf zolder haha! Ik heb er zin in!

Dan hebben we 18 december een etentje van Moos z'n werk, een buffet, en er is een soort marktje bij, met uitsluitend streekproducten. We krijgen bonnen (als een soort kerstpakket) waarmee we zelf ons kerstpakket samen kunnen stellen bij de marktkraampjes met streekproducten.  Ik vind het een erg leuk idee en heb er veel zin in!

Kerstavond komen mijn ouders eten en hebben we 's avonds pakjes onder de boom voor Bobby en Nina ;-))
Verleden jaar hebben we ontzettend genoten van onze eerste kerst met Bobby, en nu is het dus de eerste kerst met Nina erbij! Ook daar hebben we veel zin in!

En voor de rest zijn we heerlijk thuis, krijgen we geen visite, hoeven we niet op visite, gaan we heerlijk met Bobby naar bos of strand, eten lekker net iets uitgebreider, hangen 's avonds lekker op de bank in makkelijke kleding met een goede film (en iets lekkers) en verder....helemaal niets!!!
En daar hebben we ook heel veel zin in!!!