zaterdag 10 oktober 2015

Goede voornemens tijdens de vakantie...

De vakantie zit er op, we hebben de eerste week dat we aan het werk zijn er alweer op zitten.

We hebben het heerlijk gehad, we troffen het met het weer, Bobby heeft z'n castratie goed doorstaan, en we hebben veel gepraat, heel veel gepraat.

Bijvoorbeeld dat Moos niet lekker in z'n vel zat, en dat hij niet kon wennen aan de 2 halve dagen op z'n werk. Hij mist z'n vrije vrijdag, en hij heeft het gevoel dat hij de halve dagen niet optimaal kan presteren op z'n werk.
We hebben de keus gemaakt om Bobby maandag en woensdag met de hondenuitlaatservice mee te laten gaan. Ook omdat hier in de buurt geen honden wonen die willen spelen, en Bobby wil spelen, heel veel spelen! Met Nina is het iedere week een feestje voor hem (en haar natuurlijk!).

We hebben van de week een gesprek gehad met de mevrouw van de hondenuitlaatservice, en vanochtend is Moos met Bobby naar haar toe gegaan, en zijn ze met haar 4 honden naar het bos geweest om te kijken hoe Bobby zich gedroeg. Nou, dat ging perfect!! Hij heeft zo genoten!!

De uitlaatservice bestaat al ruim 15 jaar, en we hadden er alleen maar positieve berichten over gehoord, o.a. op de hondenclub. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat! Maandag gaat hij voor het eerst mee,spannend!!

Ook hebben we een lang gesprek gehad met de bank over onze hypotheek. De rente staat nu zo laag, dat wij dachten goedkoper uit te zijn. Ook wilden we dan de hypotheekvorm veranderen.
Nou, daar waren we snel van genezen!! Onze renteperiode loopt nog 13 jaar, dus aan boeterente zouden we 48.000 euro moeten betalen!!!! Het was maar goed dat we stevig op de stoelen zaten, anders hadden we er naast gelegen hahaha!!
Het wisselen van hypotheekvorm zou ons per maand zo'n 300 euro meer gaan kosten, dus dat doen we ook niet. Wij hebben daarom besloten dat we, heel verstandig, extra gaan aflossen.

En dat gaat niet met duizenden euro's zoals bij sommige van jullie, maar iedere euro is er toch maar weer één denken we dan....

De potjes en het spaarvarken willen we in ere houden, dus veel zal het niet zijn wat we kunnen aflossen, maar met alle beetjes zijn we tevreden! Ik heb er al een potje voor aangemaakt. Extraatjes zoals bijvoorbeeld euroclix gaan ook in het potje.

Ook hebben we nieuwe matrassen gekocht,onze oude matrassen waren 15 en een half jaar oud, we liepen al maanden allebei met behoorlijke rugklachten. Eigenlijk wilde ik het uitstellen tot ik mijn eindejaars-uitkering zou krijgen eind november, maar het was geen doen meer. We hebben het voor geschoten uit het spaarvarken, en eind november stort ik het terug naar het spaarvarken.
We hebben voor traagschuim-matrassen gekozen, en jee wat was dat wennen zeg!
Maar we zijn er nu helemaal blij mee, en inmiddels rugpijnvrij!! Heerlijk!!!

Al met al een enerverende vakantie, we vonden het heerlijk thuis, door alle veranderingen wordt het er thuis alleen maar positiever door, Moos weer happy (en daardoor ik ook!) Bobby kan lekker ravotten met vriendjes en vriendinnetjes, wat willen we nog meer????Geen opmerkingen:

Een reactie posten