dinsdag 12 mei 2015

Afgewezen...

Gisteren heb ik mijn gesprek gehad over het inleveren van 4 uur.

Helaas, het is afgewezen. Het beleid van onze organisatie is dat je minimaal 21,7 uur werkt, naar boven afgerond op 24 uur. De rest spaar je voor vrije uren die je op kunt nemen.

Ze hebben verleden jaar, toen het beleid in het leven is geroepen, door mijn medische geschiedenis,een uitzondering gemaakt voor die 1,7 uur. Maar minder mag echt niet.

Ook niet als dat inhoud dat mijn ziekteverzuim zal dalen, en het voor mij een stuk leefbaarder zou zijn. Ik moest misschien gaan denken of ik niet iets anders zou willen gaan doen (?) of niet helemaal zou willen stoppen met werken (??). Ja, ik mag naar 4 x 5 uur, maar dan ben ik 4 dagen van huis, plus reistijd, dat is nog veel belastender.

Ik had em eerlijk gezegd niet aan zien komen, ik dacht echt dat ze uit menselijk oogpunt hier iets mee zouden doen, maar niet dus...

Ik had nav mijn vorige blog de tip van Lonneke gekregen omtrent de Wet Aanpassing Arbeidsduur, die heb ik ook nog aangehaald in het gesprek, maar ze bleven erbij dat daarin ruimte is voor hun eigen beleid van het minimum aantal uren.

Moos zegt laat maar gaan, dan blijft je ziekteverzuim maar hetzelfde (of meer), zelf twijfel ik nog of ik het erbij laat zitten...

Gelukkig gaan we maandag een paar dagen weg, dan heb ik genoeg tijd om er over na te denken wat wijsheid is...morgen nog 1 dagje werken en dan lekker even niets...heerlijk!

7 opmerkingen:

 1. Dat is jammer. Onbegrijpelijk dat je werkgever geen begrip heeft voor je gezondheid.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's balen. Ga straks maar lekker genieten van even weg. En jullie hond natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanuit werkgeversperspectief kan ik het me wel voorstellen, ik begrijp tenminste dat je nu op drie dagen aanwezig bent dan? Maar het is voor jou natuurlijk een domper en je kunt je afvragen in hoeverre het slim is, als deze manier van werken ervoor zorgt dat je vaker ziek bent, waardoor je alsnog twee dagen of minder aanwezig bent. Maar goed, mooi even je rust nemen en alles laten bezinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al gedacht om een huishoudelijke hulp in te huren die jou ontlast?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer. Laat het eerst maar even zakken en bekijk de zaak dan nog eens opnieuw.

  De ruimte voor dit beleid zoals je werkgever zegt is in beginsel volgens mij niet mogelijk. De basis van de WAA is dat een werkgever je verzoek alleen kan afwijzen als hij hiervoor zwaar wegende redenen heeft, zoals het niet kunnen invullen van uren etc. Dat een werkgever beslist dat iedereen minimaal 24 uur aanwezig moet zijn is wat mij betreft dan ook niet direct steekhoudend, tenzij er duidelijk vastligt in het beleid waarom dit van belang is voor het bedrijf en je hier de noodzakelijke redenen uit kan halen.

  Je aanvraag moet je ook schriftelijk indienen en je werkgever zal je ook schriftelijk hun besluit moeten meedelen. Hebben ze dit niet binnen 3 maanden gedaan, dan mag je gewoon minder gaan werken.

  Wat wel een probleem is, dat in de wet ook staat dat als je ziek bent je geen uren vermindering mag krijgen. Dit natuurlijk ivm loondoorbetaling bij ziekte etc. Maar ja als je nu beter bent, dan gaat deze vlieger ook niet op.

  Succes in ieder geval

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer zeg dat ze het hebben afgewezen. Toch een beetje een koude douche denk ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen