dinsdag 2 september 2014

Kleden op de bank...wel voor weinig graag!

Wij hebben een stoffen bankstel van inmiddels zo'n 9 jaar oud. Hij bevalt nog prima, wordt regelmatig met ammoniak schoon gemaakt en ziet er nog prima uit voor z'n leeftijd ;-))

Ons hondenkind mag ook op de bank. Vindt ie heerlijk! En geef hem eens ongelijk toch?

Door de sloot rennen vindt ie ook heerlijk...en door plassen rennen...en graven naar een mol of muis...helemaal geweldig! En dan komt ie niet altijd even schoon thuis. We drogen hem dan wel af met een handdoek, maar je krijgt hem niet helemaal droog.

Hij ligt ook graag met een bot op de bank. Die botten van hem ruiken niet bepaald naar pepermunt, dus er moest wel iets gebeuren om onze bank te beschermen!

Ik had dus bedacht dat we vanaf het najaar (nu zo'n beetje...) een lekker kleed op de bank zouden leggen. Scheelt mij een hoop werk en zorg voor de bank.

Komt mijn moeder met een heel mooie fleecedeken aan van de week! Bij mijn ouders in de stad zit een soort prijsmepper, en daar had ze hem gekocht voor €2,50!!! Echt een mooie grote dikke fleecedeken, bruin met zwarte hondenpootjes erop! Ik heb gevraagd of ze er nog 3 wilde halen, dan kan ik doordeweeks er een keer een schone op leggen indien nodig. En het is gelukt! Ze heeft er nog 3 kunnen kopen, deze zijn zwart met bruine hondenpootjes! Geweldig, zijn we daar voor weinig mee klaar, daar houden we van!

8 opmerkingen:

 1. Bobby mag wel erg veel van je verwend hondje! Onze hond krijgt ook vaak bot maar mag er alleen buiten mee, weet ze ook wel maar soms komt ze er toch mee naar binnen en wil naar haar deken. Ze loopt dan echt beetje stiekem te doen want ze wil niet dat wij het zien, maar dom genoeg gaat ze dan wel liggen knagen en dat horen we natuurlijk en dan is het "eruit"! en gaat ze weer snel naar buiten! De grond is hier voor honden geen stoel, bank of bed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boven (dus ook niet in bed) komt Bobby niet, maar de rest van het huis is ook zijn huis, het is bij ons echt een lid van ons gezin! Dus ja, hij mag op de bank, of lekker in de stoel ;-))

   Verwijderen
 2. Hier mag meneer ook op de bank, ik heb nu een waterblazer gekocht, ideaal zeg, als ik van het bos of strand kom, hup even de waterblazer er doorheen en droog is die weer!
  Ik had hem via marktplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die liggen hier in de hondenmand en zijn de enige dekentjes waar ons hondenvriendje ook echt mee mag spelen (hij loopt altijd alles in en uit zijn mand te leuren en te sleuren). De dekens die op de bank liggen, zijn geen verboden terrein voor hem ... zolang hij ze netjes op de bank laat liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Ja hij laat ze tot op heden netjes liggen, dat scheelt weer!

   Verwijderen
 4. Met amoniak je bank schoonmaken ik ben benieuwd nog nooit gehoord baan hier de vlekken uit je bank?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lichte vlekken wel! Een scheutje ammoniak in lauw water, niet te heet, en niet te nat. Je ruikt het na gebruik niet, de kleur frist op en je stof wordt lekker zacht! Probeer het anders eerst op een klein onopvallend stukje.

   Verwijderen