zaterdag 28 december 2013

Het moet wel leuk blijven...


Nou, het begin was er. Nu de boodschappen. Ik had de laatste tijd al een boodschappenbudget van 80 euro per week...maar ik rook (sorry, kom er echt niet vanaf ) en Moos drinkt in het weekend graag een biertje en rookt 1 sigaartje per dag. Ik haalde altijd pakjes sigaretten...tel uit je winst...Dat gaat nooit lukken met het boodschappenbudget! Er werd dus iedere week nog wel een bedrag gepind voor de weekendboodschappen.
Ik heb (als laatste investering) een handig apparaatje gekocht om zelf sigaretten te maken. Nu ben ik met 1 blik tabak en een doos hulzen in de week klaar! Het verschil is 31 euro per week...

Ik ben voor het eerst in jaren weer naar de A.ldi geweest en heb mijn ogen uitgekeken...daar was een hoop veranderd in het assortiment! En de kwaliteit vinden we prima! Dus het bier wordt er nu ook gehaald, en de sigaartjes van Moos ook! Die kocht ik normaal bij de sigarenwinkel, 10 stuks voor 7,75 en nu hebben we er 50 voor 9,95!! Bijna al onze boodschappen haal ik er nu, en met deze aanpassingen kom ik nu makkelijk uit  met 80 euro! Ik heb er zelfs alle kerstboodschappen mee kunnen halen! Gewoon door iedere week iets extra`s mee nemen!

We hebben dus afgesproken dat het rokertje en het biertje blijft, evenals de vakantie. Wij gaan al jaren naar Griekenland, hetzelfde hotel. Dit jaar zijn we niet geweest ivm klussen thuis, en daken die we hebben laten vervangen, maar wat hebben we het gemist!!! Vakantiegeld gaat dus daar aan op, andere extra`s zoals belastingteruggave gaan direct naar de schuld!!!


8 opmerkingen:

 1. Rook je? Dringend advies: je moet toch echt proberen hiermee op te houden!

  Dit plaatste ik (toevallig) vandaag op mijn facebookpagina:
  Schokkend!
  In de Volkskrant van gisteren las ik een interview met longarts-oncoloog Wanda de Kanter. Ze werkt in het Antoni van Leeuwenhoek (kanker) ziekenhuis. In dit interview staat dat een KWART van de rokers zijn PENSIOEN niet haalt! Roken veroorzaakt per jaar 10 keer zo veel doden als asbest! En dan hebben we het over 18 duizend doden per jaar! Voor asbest heb je mannen met witte pakken die alles keurig komen saneren, maar voor tabak? Een doodskist? En zoals dochter Hetty (schreef op de middelbare school al een profielwerkstuk over de gevolgen van roken) gisteren al zei: "het scheelt voor de pensioenfondsen en AOW een heleboel geld."

  Ik heb vrij veel collega's die roken, ik moet er toch niet aan denken dat een kwart van deze collega's hun pensioen niet haalt en gaat lijden aan akelige ziektes als COPD, hart-en-vaatziekten, slokdarmkanker, maagkanker, blaaskanker, darmkanker en natuurlijk longkanker. In mijn leeftijdsgroep vallen ze bij bosjes om! Een vriendin van mijn broer (maagkanker) een vriendin van mijn beste vriendin (longkanker), een zware hartaanval (de achterbuurman) en ga zo nog maar even door! Mijn tante (68) en ook haar zoon (35) zijn veel te vroeg aan botkanker overleden.

  Natuurlijk kun jij die hoge uitzondering zijn die ondanks roken toch 90 jaar wordt, maar ga er maar niet van uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben het helemaal met je eens, maar dit jaar is de zoveelste stop-poging mislukt. Ik ga het zeker nog eens proberen, ik weet alleen nog niet wanneer, daar moet je toch aan toe zijn...

   Verwijderen
 2. Hallo consumindermuts (leuke naam trouwens),

  Jullie zijn al goed bezig als ik alles zo even na lees. Fijn dat het lukt om al zoveel te bezuinigen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marga, dank je wel! JA het begin is er, we gaan zeker door!!

   Verwijderen
 3. Hallo Consumindermuts het valt erg tegen in het begin daar kan ik over mee praten.
  Maar als je iedere keer de blogs leest kom je toch tot inzicht.
  Bij mij gaat het langzaam maar nu ben ik zover dat ik in voren kijk wat ik nooit heb gedaan.
  Dus het gaat jou ook zeker lukken.
  Mag ik vragen hoeveel jullie schulden zijn?
  Wij hadden een schuld van dikke 21.000 euro maar nu gaat het zienderogen omlaag.
  Dus mijn advies Ga ervoor dan voel je je veel gelukkiger.
  Groetjes Stapje voor Stapje ietsje Dichterbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, dank voor je reactie! Ik wacht op het nieuwe overzicht van de schuld, ik vermoed dat het zo'n 8600 euro is. Wij hadden ook de maximale roodstand, die hebben we inmiddels weg gewerkt. Het gaat ons zeker lukken, we moeten ons voor ogen houden wat we ervoor terug krijgen, en niet wat we ervoor moeten laten!

   Verwijderen
 4. wat denk je van de e sigaret? scheelt veel nicotine en heeel veel geld, en zo kun je toch langzaam mindern met roken....Sterkte Wikken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na veel tests van de e-sigaret gelezen en gezien te hebben ben ik zeker niet overtuigd...en heb ik grote kans dat het weggegooid geld is...ik ben al aardig geminderd hoor, en ooit zal stoppen me lukken!
   Bedankt voor je berichtje Wikken!

   Verwijderen