zaterdag 3 januari 2015

Het normale ritme....

Ik vind het echt leuk hoor, die feestdagen, maar ik ben ook altijd weer blij dat het normale ritme weer begint. Je bent toch een beetje uit je doen met dit soort dagen, tenminste ik wel haha! Hebben jullie dat niet??

Oudejaarsavond was gezellig, heerlijk op de bank gehangen met een goede film en een lekkere oliebol, en later op de avond een lekker plakje worst.

We waren erg benieuwd hoe Bobby zou reageren op het vuurwerk, onze kleine hondjes waren er vroeger erg bang voor, maar Bobby zou Bobby niet zijn als het hem geen biet interesseerde ;-))

Ik had, na om 12 uur mijn ouders gebeld te hebben, hem even mee de tuin ingenomen om een sigaretje te doen. Nou, hij was drukker met z'n pluche rendiertje dan met het hele vuurwerk, en het ging toch aardig tekeer rondom ons huis! Wat is het toch een geweldige lieve en evenwichtige hond!!

Nieuwjaarsdag heb ik de laatste kerstversiering weg gehaald, en met een paar dingetjes geschoven in de woonkamer omdat de nieuwe kast 3 januari zou komen.

Op 2 januari heb ik de woonkamer een goede beurt gegeven, gordijnen gewassen, ramen gelapt, alles van de kant en op z'n kant om ook de onderkant goed te stofzuigen (zoals de bank), de bank schoon gemaakt, alle extra's gewassen zoals de mand van Bobby en de dekens die we bij de bank hebben liggen, kortom een beste klus. 's Avonds kwamen mijn ouders eten (lekker boerenkool!!) en vandaag kwam inderdaad eindelijk de kast...om 9 uur was de bezorger er al, lekker vroeg!

We hebben direct vilt onder de kast gemaakt, voor bescherming voor de vloer. Daarna de kast met speciale reiniger schoon gemaakt als voorbereiding op de olie. En dat olieën was een beste klus! Vooral de binnenkant, maar goed het is klaar!
De buitenkant zal nog wel een paar keer moeten gebeuren wil het hout goed verzadigen, maar dat is het werk dan niet meer.

De greepjes zijn aluminiumkleur, en van onze oude meubels is het donkerbruin. Moos had nog een donkerbruine spuitbus staan, dus de greepjes heeft hij gespoten. Het moet nog een keer voor ze erop kunnen. Als ze erop zitten zal ik een foto plaatsen!

Verder heb ik de nodige wassen gedraaid vandaag, en mag ik morgen aan de strijk. Dan is alles weer aan kant als maandag het normale leven weer begint. Morgen gaat Moos weer met Bobby naar cursus, de "jonge-honden" cursus was afgesloten, hij gaat nu de "basis" cursus doen. Ze vinden het allebei gelukkig leuk om te doen!

Moos heeft trouwens nog iets moois gemaakt om de woonkamer weer iets meer aan te kleden, maar daarover volgende keer meer!

Zijn jullie ook blij als je weer in je normale ritme zit??

2 opmerkingen:

  1. Je hebt je aardig gehad gisteren! Lekker hoor, alles weer klaar.

    Ja ik ben ook blij dat de gewone dagen er weer zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent vlijtig geweest zeg. Hier ook wel alles opgeruimd en puin geruimd, wat gepoetst. Gisteravond is de carnaval weer begonnen in het dorp met jeugdprins uitroepen, dus de volgende evenementen staan voor de deur.

    BeantwoordenVerwijderen