dinsdag 14 oktober 2014

Het zit er weer op helaas...

Onze vakantie zit er helaas weer op. Moos is vandaag weer begonnen en ik mag me morgen weer melden. Ik word er toch altijd een beetje triest van moet ik eerlijk zeggen...we hebben het samen altijd heel gezellig, en zeker nu met Bobby erbij was het een feest. De dagen dat we thuis waren zijn we heerlijk 's middags met hem naar het bos geweest, dan lopen we samen te kletsen en te genieten van de natuur en de vogels, en Bobby leeft zich heerlijk uit met bijvoorbeeld een stok van zo'n anderhalve meter hahaha! Hij sleept hem wel even mee, maar houdt het toch wel voor gezien! Veel te zwaar natuurlijk!

Dus nu is het dinsdagochtend, tijd voor de boodschappen straks, daarna wil ik zelf even met Bobby naar het bos, kan ie even lekker uitrennen, en vanmiddag doe ik beneden de boel.
Normaal deed ik op vrijdag zowel beneden als boven, maar dat is me te veel, dus nu ga ik het verspreiden. Dan hebben we ook echt weekend, en kunnen we samen met Bobby op pad.

Het is ook weer tijd om me te gaan verdiepen in een nieuw energiecontract. We hebben een verlengingsaanbod gekregen, en als ik zo vluchtig kijk ontlopen de tarieven elkaar niet zoveel, maar zou je bij een andere leverancier wel weer een welkomst-bons krijgen. Toch ook wel de moeite!
Ik denk dat ik het weer voor 1 jaar vast zet, wat zouden jullie doen?? Of toch voor 3 of 5 jaar?

En dan heb ik nog een vraag die hopelijk beantwoord kan worden. Wij hebben een dubbele slimme energiemeter. Nu heb ik dus ook dubbel tarief, maar ik zou graag naar enkel tarief gaan. Moet ik hiervoor een nieuwe meter laten plaatsen?? Als je een berekening wilt maken op internet voor energie moet je namelijk invullen of je een dubbele of enkele meter hebt. En wat zou zo'n meter kosten ongeveer? Alvast bedankt voor jullie reacties!

In mijn volgende blog zal ik wat foto's laten zien van de vloer, die is inmiddels helemaal klaar, en het is mooi geworden!!!

Zo, dan ga ik nu douchen en de boodschappen doen! Iedereen een fijne dag gewenst!

8 opmerkingen:

 1. Als je bij je energie leverancier aangeeft dat je het als een tarief wil laten berekenen kan dat gewoon. Al schijnt het bij gemiddeld verbruik maar 5 euro op jaarbasis te schelen. Ik heb het bij ons uitgerekend, wij houden geen rekening met dag en nacht stroom, maar we verbruiken toch nog zo'n 40 % nacht stroom. En dan klopt het inderdaad. Maar ach ja, elke 5 euro scheelt weer :-) Alleen bij B.udget E.nergie willen ze dat niet omzetten, dus daar betaal je altijd dubbel tarief. Succes met vergelijken en kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou gewoon voor 1 jaar vastzetten. Zonde om de welkomstbonussen van die andere 2 toekomstige jaren te missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook een dubbele meter, maar wel enkel tarief. Ze tellen het dan gewoon op einde van het jaar. Als je dubbel tarief neemt, betaal je ook twee keer vastrecht, dus kan zelfs duurder uitvallen. Meer info: http://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/nieuwsoverzicht-2012/enkele-dubbele-energiemeter/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn net overgestapt naar 'n éénjarig contract via Gezinsenergie. Die hebben alles keurig voor ons geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit had ik ook dubbeltarief. Allerlei apparaten als wasmachine, droger en afwasmachine op tijdklokken om maar zo veel mogelijk voordeel te behalen. Na aftrek van het extra vastrecht scheelde het uiteindelijk maar één tientje. Per jaar! Het blijkt dat je minstens een gezin van 6 personen of meer moet hebben en een hoog verbruik om er voordeel aan te behalen. Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben naar enkel tarief gegaan. Nu hoef ik niet meer sochtends om half vijf uit bed om de was op te hangen. Of dehele zaterdag om de twee uur thuis te zijn. Ik haalde een tientje winst per jaar uit de dubbele meter.. Ik heb nu de vrijheid om wat dan ook op e juist tijdstip voor mij te doen. Nooit meer de wekker om half vijf, nooit meer niet rondkomen met de was, nooit meer stofzuigen op zaterdag omdat, nooit meer strijken op zondag want, niet meer enkel in het weekend bakken, niet meer allerlei apparaten uren gevuld dicht laten wachten.

  Ik moet gewoon de standen op de twee meters invullen en betaal voor de gezamenlijke kwh uren eenzelfde tarief als mensen met een enkele meter. Een nieuwe meter heb ik niet gekregen. Dus gewoon opgeven dat je enkeltarief wilt en netjes beide meters doorgeven.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om half 5 opstaan om de was op te hangen?? Zoveel energie slurpt de wasmachine toch niet meer als het programma klaar is. Onze wasmachine schakelt zelfs gewoon uit als ie klaar is. Ik stofzuig gewoon doordeweeks hoor, strijken idem dito en bakken laat ik er ook niet om, en toch hebben wij nog voordeel van het dubbel tarief.

   Verwijderen
 7. Bedankt voor de tip Macmama. Ik ben al enige tijd aan het twijfelen omdat de kinderen nu overdag beiden weg zijn en ik eigenlijk de tijd heb om overdag te wassen, strijken en bakken ipv het weekend. Het scheelt bij mij 8 euro. Nou, ik ga terug naar enkel tarief.

  BeantwoordenVerwijderen