donderdag 31 maart 2016

Weer een bezichtiging!!

Nou nou het kan niet op! Gisteren werden we gebeld dat er morgenmiddag wéér een bezichtiging is!

En zaterdag hebben we open huis, dus ik hoef me niet te vervelen!

Straks kunnen we nog kiezen uit verschillende kopers hahaha!

Moos heeft vanaf afgelopen weekend de beschikking over een aardige opslagruimte op zijn werk, dus we hebben er al héél veel heen gebracht, waaronder de kerstspullen en zijn visspullen. De vliering is daardoor helemaal leeg, en de zolder zo goed als....de garage is ook een stuk leger...scheelt straks maar weer.

Op de open huis dag ga ik zelf snel even kijken bij een huis een dorp verderop, en als het wat lijkt maken we een afspraak om samen te gaan kijken. Spannend allemaal weer dus!

Deze week had ik lekker vrij genomen, gisteren heerlijk naar de markt geweest. Normaal werk ik 's woensdags, maar nu dus lekker niet. Heerlijk was het!

Nu ga ik even douchen, en dan de weekboodschappen doen. De j.umbo was zo vriendelijk om bananendozen vast te houden. Vind ik ideale verhuisdozen! Daar ook nog een vrachtje ophalen, meteen bij Moos in de opslag brengen en dan denk ik wel dat we er genoeg hebben!

Onze teleurstelling hebben we aardig weg geslikt, we pakken de draad weer op en zoeken verder naar een ander huis. Komt vast goed! Jullie lieve reacties deden ons in ieder geval veel goed! Dank daarvoor!!!

woensdag 30 maart 2016

Wat kun je je in mensen vergissen...

Mijn moeder heeft een tegeltje in het toilet hangen met daarop de tekst: Als je de mensen leert kennen, heb je de dieren lief.

En zo is het. Dat blijkt nu maar weer uit het feit dat de aardige mevrouw van de bungalow het verkocht heeft aan een ander, en zich beroept op haar 48-uurs clausule. Deze had ik eigenlijk uit de intentie-verklaring willen hebben, maar Moos vond dat niet nodig, want ze was echt wel te vertrouwen....nou niet dus! De clausule loopt vanavond om half 8 af...

Het goede nieuws is dat we hoogstwaarschijnlijk een koper hebben voor ons huis. Het slechte nieuws is dat de mensen ivm afloop verkoop eigen huis niet eerder een bod durven doen dan vrijdag, hooguit maandag...te laat voor ons dus :-((

We kunnen dus afscheid nemen van ons bungalowtje...

De makelaar heeft nog geprobeerd om een bod los te peuteren, zodat we in ieder geval in onderhandeling zouden zijn, maar dat durfden de mensen niet aan...

Helaas, helaas, helaas....

Maar mijn moeder zegt altijd: Alles in het leven heeft een reden...dat zal dan hier ook wel zo zijn, al kan ik die niet zo snel bedenken eerlijk gezegd.

Moos zegt dat alles goed komt, de huizenmarkt trekt erg aan, en er zal vast wel iets anders komen waar we gelukkig zullen wonen.

Dat zal ook wel, maar voorlopig baal ik als een stekker!!!

Gelukkig voelt onze vrolijke noot (Bobby) dat feilloos aan, en krijg ik behoorlijk veel knuffels van hem, en maakt hij me, ondanks alles, toch steeds weer aan het lachen!
We zijn zo blij met hem, en ik vertrouw op de woorden van Moos: alles komt goed, is het niet rechtsom, dan wel linksom!!!





dinsdag 15 maart 2016

Hoe gaat het nu?

Dinsdag heb ik alle formulieren die we in moesten vullen afgeleverd bij de nieuwe makelaar, tegelijk met een sleutel van ons huis. Ze was uitermate tevreden, en ziet het erg positief tegemoet.

Vrijdag zijn er foto's gemaakt, en als het goed is krijgen we vandaag of morgen het concept voor o.a. funda binnen. Na onze goedkeuring wordt het geplaatst.

Vrijdag is ook de mevrouw van de bungalow geweest, en het was erg gezellig! Ze had een lekker bot voor Bobby mee genomen (lieffff!) en we hebben heerlijk zitten babbelen, en oja, we zouden de verklaring nog tekenen! Dat hebben we ook gedaan, dus vanaf afgelopen vrijdag hebben we 6 maanden de tijd om het huis te verkopen. Duim, duim, duim!

Het was zo gezellig dat ze ons uitgenodigd heeft om, als ze weer een vrijdag vrij is, bij haar een bakkie te doen en verder te kwebbelen, en dan moet Bobby ook mee om zijn nieuwe huis en tuin te ontdekken! Geweldig toch??

Verder zijn we druk met de 2e slaapkamer. Verleden jaar hebben we de wasmachine en droger van zolder gehaald en in de 2e slaapkamer neer gezet, maar het leek Moos toch beter om het weer naar zolder te doen, zodat het kamertje ruimer lijkt....man wat is zo'n wasmachine zwaar!!!

Zondagmiddag hebben we dat gedaan, Moos heeft het direct weer aangesloten, en ik ben begonnen met de gaatjes dicht te smeren en het kamertje te sauzen. donderdag is Moos vrij, dan maakt hij het af. Ik moet zeggen, het knapt erg op. Het is een hoop werk, maar het is wel de moeite!

Ik had nog wel een tegenvaller met een rekening van mijn eigen risico...die kreeg ik vrijdag binnen, en het bedrag wat ik moet betalen is bijna € 360,=...er staan nog bedragen op van mei verleden jaar!
Ik heb er voor gekozen om dat in 2x te betalen, kan er toch nog iedere maand wat naar het spaarvarken!

Over het spaarvarken gesproken, die is weer netjes bij gewerkt!

Zo, nu ga ik douchen, boodschappen doen, en vanmiddag weer naar de manueel therapeut.






dinsdag 8 maart 2016

Nooit meer Huizenlinq!!!

Na een paar verschrikkelijke weken met de makelaar heeft Moos woensdag en donderdag een behoorlijke ruzie met de makelaar gehad. Zo erg dat we besloten hebben het huis bij hun uit de verkoop te halen en naar een "echte" makelaar te gaan.

En met een behoorlijke ruzie, bedoel ik ook een behoorlijke ruzie.
Ik ken Moos nu 30 jaar, en ik heb hem werkelijk nog nooit zo boos gezien....

Vanaf begin af aan komen ze hun afspraken niet na, zetten ze dingen in de advertentie die totaal niet kloppen, hadden ze nog steeds geen bord geleverd ( duurde al 4 weken...), hebben ze bijna 4 weken over de intentieverklaring gedaan, die, toen we hem eindelijk via de mail kregen, niet voorzien was van een termijn (we hadden 6 maanden afgesproken) maar wel met een vage 48-uurs clausule, en ga zo maar door...we lagen er echt wakker van...

Hun administratie is schijnbaar een puinzooi, gezien de rare, vage antwoorden die we kregen als we belden. En gebeld hebben we...misschien wel een kleine 25 keer....

De bezichtiging die we laatst hebben gehad is ook op een hele rare manier afgehandeld, heeft ons misschien wel de verkoop van ons huis gekost...

Kortom, een groot drama....

Toen Moos dus woensdag (voor de zoveelste keer) belde en zijn beklag wilde doen over alles wat fout ging, dat ze hun afspraken niet na kwamen, werd hij op een gegeven moment afgekapt onder het mom van " ik heb nog meer te doen..." . Dat was de druppel. Dan maar het verlies slikken, en naar een andere makelaar. De mail ging dezelfde avond nog de deur uit.
Het is een echtpaar, en dit was de vrouw die Moos aan de telefoon had.

Donderdag werd Moos gebeld door de man, en jee wat is dat een mot geworden...hij liet Moos niet uit praten, zat er doorheen te praten, en nee nee, het lag niet aan hun, want ze hebben alles goed gedaan, en nee nee, we kregen geen compensatie, want ze waren hartstikke goed bezig...

Een ding is zeker, er gaat een officiële klacht naar vbo-makelaar, of we er iets mee opschieten weet ik niet, maar het zo over ons kant laten gaan doen we zeker niet.

In dit geval is goedkoop, duurkoop dus zeker waar....

Je huis verkopen is niet zomaar iets, en als er dan zo mee om wordt gegaan is een hele grote stressfactor.

Gisteren heeft Moos een afspraak gehad bij de makelaar uit ons dorp, gistermiddag stond er al netjes een bord in de tuin, vrijdag worden er nieuwe foto's gemaakt, en straks ga ik alle verdere papieren en formulieren ingevuld en wel afgeven.

Het kost ons een hoop geld extra, maar zoveel zorgen als we de afgelopen weken hebben wil je echt niet...

Pluspunt is dat we goed contact hebben met de bewoonster van de bungalow, ze komt vrijdag hier om gezamenlijk een (door onszelf) aangepaste versie van de intentieverklaring te tekenen, met een termijn van 6 maanden. Ze wilt ook heel graag kennismaken met Bobby. Leuk!

Maar goed, uithuilen en opnieuw beginnen dus!

P.S. Ik heb tijdelijk de reacties op "modereren gezet, dit ivm met eventuele reacties van de oude makelaar. Ik hoop op jullie begrip!!!


dinsdag 1 maart 2016

Hoe gaat het met....

Bobby??

Het is nog steeds niet duidelijk wat het laatst is geweest waardoor hij zo ziek was, maar gelukkig is hij weer helemaal opgeknapt! We hebben het vermoeden dat hem wat langere tijd iets dwars heeft gezeten, hij eet nu echt als een bouwvakker haha!


Mijn gezondheid??

Sinds het stoppen met simvastatine is mijn stijfheid 's ochtends al wat minder, en eerder weg. Mooi!
Inmiddels heb ik 3 behandelingen van de manueel therapeut gehad voor mijn rug en nek, hij noemde het een behoorlijke vastloper haha! Dat zal nog wel wat behandelingen nodig hebben vrees ik.
Maar iedere dag zoveel hoofdpijn schiet ook niet op.
Gelukkig heb ik hiervoor een aanvullende verzekering afgesloten.

Ons huis??

De eerste bezichtiging hebben we gehad, helaas voor ons hebben de mensen gekozen voor een huis met nog een extra slaapkamer.
Baaaaalen! Op naar de (hopelijk snelle) volgende bezichtiging!

Geldzaken??

Dat loopt gelukkig zoals jullie weten, voorspoedig! Dat we de makelaar moesten betalen was een hap uit het spaarvarken, maar dat wisten we, en we hadden het gelukkig! We doen nog steeds heel erg ons best om zoveel mogelijk te besparen, en daardoor zoveel mogelijk weg te sparen!
Deze maand is er maar liefst (dankzij een extraatje van salaris van Moos ivm nieuwe cao) 800 euro over gemaakt naar het spaarvarken, waardoor ons saldo nu op het mooie bedrag van € 3568,12 staat!!! Jieieieiehaaaaa!!!!