zondag 29 november 2015

Dat had Moos niet verwacht...

Ondanks de lening aan onszelf uit het "verzekeringspotje" voor de matrassen, kwamen we toch nog een bedrag tekort.
Dus ons spaarvarken hebben we leeg geknepen en was schoon leeg. Tegenvaller, bah!!! Dat moest weer anders!!!

Daarna hebben we ons qua consuminderen weer aardig hersteld, en zijn we zelfs begonnen met extra aflossingen naar de hypotheek te doen.

De grote zorg van Moos was dat we daardoor niet meer het spaarvarken zouden vullen, ondanks dat ik 100 keer heb gezegd dat wel te doen, sterker nog, het staat op de eerste plaats!

Dus toen ik van de week vroeg of hij enig idee had wat er eind van het jaar in het spaarvarken zou zitten, was zijn verwachting niet hoger dan 100 of 150 euro.

Met gepaste trots kon ik hem melden dat er aan het eind van het jaar 1000 euro in het spaarvarken zit!!! En dat er € 401,80 aan extra aflossingen is gedaan!!!

Je had z'n gezicht moeten zien...onbetaalbaar hahaha!!!

zaterdag 28 november 2015

Advertenties...

Er staan sinds kort iets meer advertenties op mijn blog dan voorheen.

Waarom? Om toch te proberen een extraatje bij elkaar te sprokkelen voor een extra aflossing van ons huis.

De opbrengst van Euroclix en Shopkorting spaar ik daar ook voor.

Dus iedereen die lid wordt van Euroclix en/of Shopkorting via mijn link, of iets besteld via mijn reclamelinkjes:

ONTZETTEND BEDANKT!!! Jullie worden allemaal een héél klein beetje mede-eigenaar van ons huis hahaha!!!

En voor de mensen die het stoort.....SORRY!!!


donderdag 26 november 2015

Eindejaarsuitkering...

Jaja, deze week was het weer zover, mijn eindejaarsuitkering werd bij mijn salaris gestort!

Nu is het geen 13e maand, het is echt geen compleet salaris, maar evengoed errug prettig!
Het ziet er dan zo leuk uit op de rekening :-))

Wat hebben we er mee gedaan?

Een paar maanden geleden hebben we nieuwe matrassen gekocht, dit was erg nodig omdat die van ons al ruim 15 jaar oud waren en behoorlijk doorgezakt. We wilden eigenlijk wachten op mijn eindejaarsuitkering, maar dat duurde toen nog wel erg lang.

We hebben het toen voorgeschoten uit een potje voor een soort verzekering die vrij komt als Moos met pensioen gaat, en waar we een jaarlijkse premie voor betalen. Die premie moet in januari betaald worden, dus dat kon makkelijk.
Eigenlijk hebben we het van onszelf geleend hahaha!

Dus toen deze week het salaris en de uitkering gestort was, heb ik "de lening" direct terug gestort, dus het potje voor de verzekering klopt weer!

Ook heb ik een bedrag gereserveerd voor wat kleine pakjes onder de boom, en het restant bedrag over geboekt naar het spaarvarken!

Vond ik wel heel verstandig van mezelf!!!

Gelukkig wat beter...

Afgelopen nacht ben ik maar 1x wakker geworden door een heel kort hoestbuitje. Dat gaat gelukkig de goede kant op! Zo goed, dat ik aankomende nacht eindelijk weer in mijn eigen bed ga proberen te slapen! Zal een verademing zijn, na zoveel nachten zitten te slapen op de bank!

Voor Bobby zal het ook wel weer lekker zijn, hij was ook een beetje uit z'n doen doordat ik de halve nachten lag te hoesten! Hij kon daardoor ook z'n plekkie niet vinden, en afgelopen nacht kwam hij heel enthousiast met z'n knooptouw aanzetten....om half 3 's nachts!!!

De antibioticakuur helpt gelukkig ook, de druk en de pijn zijn weg!

Vanmorgen heb ik me beter gemeld voor maandag, en ik heb erbij gevraagd of ik een dienst kan krijgen waarbij ik zo min mogelijk hoef te praten, want m'n stem is nog ver te zoeken!

Nu ik niet zoveel meer hoest zal dat ook wel de komende dagen herstellen hoop ik.

Tot die tijd zal ik me nog steeds op een andere manier verstaanbaar moeten maken!

dinsdag 24 november 2015

Ziek...

Laatst vertelde ik al dat ik snipverkouden was, verleden week heb ik nog gewerkt, ondanks dat ik zo ziek als een hond was, en m'n longen uit m'n lijf hoestte.

Ik had de stille hoop dat het op zou knappen in het weekend, ik had bij de apotheek nog het nodige aan pilletjes en drankjes ingeslagen, maar helaas....

Vanaf zaterdag komt er geen geluid uit als ik mijn mond open doe (lekker rustig voor Moos haha!), zitten mijn holtes dicht, verga ik van de hoofdpijn, en slaap ik nu al 4 nachten zittend op de bank. Zodra ik ga liggen stik ik zowat in de volgende hoestbui. Gevolg daarvan is dat mijn lijf voelt alsof ik overreden ben door een vrachtwagen...

Dus toch maar ziek gemeld, en gisteren maar even bij de huisarts langs geweest, ik heb een antibioticakuur gekregen voor mijn ontstoken holtes, maar het hoesten komt van een virus op mijn luchtwegen, en daar helpt geen antibiotica tegen. Sterker nog, daar hebben ze helemaal niets tegen. De kuur afmaken en heel goed uitzieken was de boodschap...als het vrijdag niet beter gaat moet ik terug komen.
Ze wilde nog wel codeïnetabletten geven voor de nacht, maar laat ik daar nou net niet tegen kunnen :-((
En wat ik bij de apotheek had gehaald werkt ook niet, zei ze...nou lekker dan....daar trap ik dus ook niet meer in! Al die mooie reclames...eetlepeltje drank en weg hoest!!! Echt niet!!! Weg euries zullen ze bedoelen!! Bah! Daar werd ik nog chagrijniger van dan ik al was!!!

dinsdag 17 november 2015

Potjes, potjes en nog eens potjes!

Er gaan hier wat maandlasten betreft, wat kleine veranderingen plaats vinden.

Zo gaat tv/internet naar beneden, gaat straks de zorgverzekering wat omhoog, en de woonverzekering weer iets naar beneden.

Daarbij wil ik van de extra hypotheekaflossing van 100 euro (en 90 cent om het sneeuwbal-effect te starten)per maand een vaste post maken, wat weer inhoud dat de potjes bij moneyou iets aangepast moeten worden om het geld bij elkaar te krijgen. Uiteraard wil ik het spaarvarken ook in ere houden, daar gaat de laatste maanden ook weer een vast bedrag naartoe!

Dat wordt dus weer een avondje ploeteren en rekenen.

Wat een verschil met de afgelopen maanden, toen vonden we het allemaal wel best even.

Moos noemt me tegenwoordig "duck", afgeleid van Dagobert hahaha! Dat zegt wel genoeg denk ik, met hoe ik er weer mee bezig ben :-))

Hoe dan ook, het zal me lukken om het met de juiste balans weer kloppend te krijgen!!!



zondag 15 november 2015

Snipverkouden, maar wel een nuttige dag!

Sinds donderdagmiddag had ik al last van mijn keel, en langzaamaan ook van een loopneus, verstopte neus, kriebelhoest, vastzittende hoest, koud, warm en niezen.

Niet echt lekker dus. Vrijdag maar een hoestdrank gehaald (voor zowel kriebel- als vastzittende hoest) , extra paracetamolletjes, neusspray, keeltabletten (kruidvat) en een lekkere verzachtende thijmsiroop (action). Een doorgesneden rauwe ui naast mijn bed helpt niet helaas.

Vandaag was ik echt niet lekker, het was ook geen weer om naar buiten te gaan, dus ik heb de papierversnipperaar maar van zolder gehaald en ben alle mappen van de administratie uit gaan zoeken. Dit klusje lag al aardig lang op me te wachten.

Man, man wat een klus! De bak van de versnipperaar heb ik 3x leeg kunnen gooien, kun je na gaan!

Met zakdoekjes onder handbereik, af en toe een lepel siroop en een zuigtabletje voor mijn keel was het aardig te doen.

Ondertussen ook een flinke pan zuurkool gemaakt, vanavond hadden we dus lekker zuurkool, en er staan 2 bakken af te koelen voor de vriezer.

Vanmiddag na de lunch toch even op de bank gaan liggen met paracetamolletjes, daarna lekker gedouched en de papierwinkel afgemaakt.

Er staan nu dus keurig uitgezochte, overzichtelijke ordners in de kast!

Waar een verkoudheid al niet goed voor is hahaha!

zaterdag 14 november 2015

Arme Moos...

Het gaat niet goed met het gebroken teentje van Moos. Hij heeft er nog steeds heel veel last van, hij is nog steeds flink rood en de stand is ook niet echt lekker.

Gisteren is hij terug geweest naar de huisarts, die was er ook niet echt over te spreken dus maandag moet hij opnieuw foto's laten maken.

Inmiddels is hij dan wel bijna 4 weken verder, en mijn vrees is dat het teentje opnieuw gebroken moet worden, daarna gespalkt en dan toch ingetaped zal worden.

Hij is er voorlopig dan wel weer zoet mee vrees ik...hij is al geen stilzitter, en mannen die iets hebben, zijn over het algemeen niet de gezelligste :-))



donderdag 12 november 2015

Aflossen is hot lijkt wel!

In blogland zijn er heel veel aan het extra aflossen, maar verder had ik nooit iemand echt gesproken die daar ook mee bezig was. Tot gisteren,toen sprak ik een collega, en we waren lekker aan het beppen over van alles en nog wat.

Zijn tv was stuk, hij had net een nieuwe besteld. Daarvoor was ook al het nodige kapot gegaan en vervangen, dus hij hoopte dat dit het laatste was voor dit jaar.

Het werd weer tijd om te sparen, zei hij. Helemaal mee eens natuurlijk, daar zijn wij ook weer druk mee bezig. Ik zei er wel bij dat ik van de spaarrente echt niet vrolijk werd!

Daarop vertelde hij dat hij, net als wij, ook een bedrag van € 150,= extra aflost op zijn huis.
En dat nog enkele van zijn collega's dat doen! Goh, toevallig! Wij dus ook! Geen € 150,=  maar          € 100,=, maar evengoed vond ik het leuk om te horen dat wij niet de enige zijn die relatief lage bedragen aflossen!

Daar over gesproken: we hebben weer een brief van de bank dat de tweede aflossing verwerkt is, wij gaan € 0,90 minder betalen per maand! JOEHOE!!!!! Mijn tabblad "extra aflossingen" is dan ook weer bij gewerkt!

Wat denken jullie eigenlijk van de spaarrente, gaat die ooit nog omhoog??? En zo ja, wanneer???




woensdag 11 november 2015

Restje macaroni....op een broodje???

Laatst vertelde een collega mij dat ze, als ze een restje macaroni over hadden wat niet genoeg was voor nog een complete maaltijd, ze dit op een broodje aten de volgende dag. Ik wist niet wat ik hoorde! Daar had ik nooit van gehoord!

Als ik zelf macaroni over had, deed ik dat in de vriezer. Het lag aan de hoeveelheid of ik een bakje voor 1 of 2 personen in de vriezer deed.

Laatst hadden we een twijfelgevalletje wat betreft de hoeveelheid die over was, weggooien heb ik een hekel aan, doe ik eigenlijk nooit, en toen dacht ik terug aan de macaroni op een broodje....toch eens proberen!

En het was hartstikke goed te doen! Eigenlijk best lekker! Voor herhaling vatbaar zal ik maar zen! Want eten weggooien?? Dat vind ik een grote zonde!

dinsdag 10 november 2015

Toekomstdromen...

Moos en ik zaten laatst te bomen over onze verdere toekomst. Hadden we wensen? Woonden we nog prettig? Wat zouden we in de toekomst willen veranderen?

Dat was heel verhelderend eigenlijk. Moos is gelukkig gezond van lijf en leden, in tegenstelling tot mij helaas. Ik zou dus zelf graag met der tijd ons huis verruilen voor een bungalow. Heerlijk alles gelijkvloers, maar wel met tuin.

Ik zie mijzelf eerlijk gezegd niet tot aan mijn pensioen werken , dat ga ik niet vol houden.

Dit huis hebben we op beider salarissen gekocht, staat lekker onder water en is op het salaris van Moos alleen niet te betalen.

We hebben afgesproken om nog een aantal jaren te blijven wonen, hopen dat de markt weer verder aantrekt, zoveel mogelijk te sparen en daarbij wat extra af te lossen, en vooral in dit huis niets meer te investeren. We hadden bijvoorbeeld nog eens de keuken willen vernieuwen, of de badkamer.

Niets meer van dit alles. We gaan potten, en aflossen! Zodat we over een aantal jaren dit huis kunnen verkopen, en een bungalowtje ervoor terug kunnen kopen. Op alleen het salaris van Moos, zodat als het voor mij écht niet meer gaat, ik de rust kan hebben om te stoppen met werken.

We waren allebei blij met het gesprek, en de afspraken die we hebben gemaakt. Het maakt het nu al allemaal wat dragelijker, wetende dat er een eind komt aan de druk die ik constant voel om te "moeten" terwijl het met periodes helemaal niet gaat... Zoals Moos het treffend zei: We gaan vanaf volgend jaar knallen!!!

zondag 8 november 2015

Uiterlijk vernieuwd...

Neeehh niet van mij hoor, maar van mijn blogje! Vind ik wel leuk af en toe, en ik heb er nu ook een
extra tabblad gemaakt waarop de hypotheekaflossingen vermeld staan.

Net met freebees een universele batterijlader besteld, we doen niets met die freebees, Moos heeft ze gespaard als hij voor z'n werk moest tanken, en die batterijlader had ik echt nodig, dus dat kwam mooi uit! Dit weekend hadden ze een actie met gratis verzending, dubbel mooi dus! Helemaal voor noppie iets kopen wat je nodig hebt!! Ha, daar hou ik van!

Verder een lekker rustig zondagje, de was weg gestreken, alvast brood gemaakt om morgen mee te nemen naar het werk, mijn ouders zijn geweest met Nina, de houtkachel snort gezellig, en op de achtergond staat zachtjes the christmas station op van sky radio. Nu al???? Ja, nu al....sorry....heerlijk vind ik dat!

En laten we wel wezen, het is nog maar 47 dagen tot kerst!!!

Fijne avond!!!

zaterdag 7 november 2015

Dat levert aardig wat op per maand!!!

Zo, de energie voor volgend jaar is geregeld.

Vandaag heb ik tussen neus en lippen door nog even goed gesnuffeld, en nu kwam electrabel er voor ons als gunstigst uit met een bonus van maar liefst € 291,-!
De voorschotten zijn hetzelfde als onze huidige leverancier, dus de bonus is ook echt bonus!
Deze gaat het dus worden voor ons in 2016!

Ook meteen maar even gesnuffeld op woonverzekeringen, en daar voor gaan we overstappen naar ditzo, gaat ons per maand ook € 10,50 schelen!

Moos is telefonisch in conclaaf gegaan met over ons tv- en internet abonnement, en heeft er voor het komende half jaar ook € 25,- per maand af gekletst haha!

We zijn lekker bezig!!! Ik word er weer vrolijk van!!!

Ik wens jullie een fijne avond, wij gaan em ook hebben, dat weet ik zeker;-))



Het consumindergevoel is weer aardig terug!

Toen ik dit blog begon, hadden we een beste schuld die we zo snel mogelijk weg wilden hebben. Dat is, vind ik zelf, toen aardig snel gelukt. Toendertijd is ook echt de knop om gegaan en gingen we er volledig voor.
Ik heb toen met Moos ook wel eens gesproken over extra aflossen op de hypotheek. Iets waar hij helemaal niets van wilde weten overigens...

Daarna was er een klein beetje de klad in gekomen (schaam...) in zoverre dat we wat makkelijker gingen leven. Het spaarvarken ging niet zo hard meer, en met boodschappen werd ik wat makkelijker om maar wat te noemen.

Toen Moos en ik laatst onze toekomstplannen aan het bespreken waren, kwam ook weer het onderwerp "extra aflossen op onze (gedeeltelijke gelukkig...) aflossingsvrije hypotheek".

Moos wilde daar wederom niets van weten, want "weg is weg". Het heeft best even geduurd om hem ervan te overtuigen dat het echt niet "weg" is, maar dat we er later alleen maar meer profijt van zullen hebben. Gelukkig ging hij uiteindelijk "om" hahaha!

Het scheelt met de € 200,- die we nu hebben afgelost iets in onze maandlasten, maar dat verschil is nu nog peanuts.
Om precies te zijn...88 cent. Maar volgend jaar gaat dat meer worden!!!

En we hebben de smaak weer helemaal te pakken hoor! We bezuinigen weer waar we kunnen, we gaan het hele huis (echt alles!!!) goed uitzoeken, en proberen wat we niet meer gebruiken, ooit nog eens handig kan zijn (?), zonde is om weg te doen (??)  te verkopen, en wat dat oplevert gaat ook weer naar de hypotheekaflossing.
Verkopen we het niet, gaat het naar de kringloop of we gooien het weg.
Scheelt met een eventuele verhuizing weer ;-))

Volgend jaar blijven we met vakantie ook heerlijk thuis, dus onze belasting-teruggave en vakantiegeld gaat voor 2-derde deel in het spaarvarken en 1-derde deel naar de hypotheekaflossing.

Het gevoel is terug gelukkig!!! We gaan ervoor !!!



donderdag 5 november 2015

Bezig met de eerste besparing voor 2016!

Van de week kreeg ik een aanbieding van onze huidige energieleverancier, om toch vooral nog een jaar te verlengen. Jaja, nou, dan ga ik toch eerst even op verschillende energievergelijkers snuffelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Volgens de verschillende vergelijkers zou essent het voordeligst zijn, we zouden daar hetzelfde maandbedrag hebben als we bij onze huidige leverancier zouden hebben....maar laat essent nou een welkomstbonus hebben van € 250,=!!! Oké, die krijg je na een jaar bij je afrekening, maar toch even lekker!!!!

Ik snuffel het weekend nog even door, maar ik denk dat we er, wat energie betreft, wel uit zijn! Kan dat alvast weer van mijn lijstje af!



dinsdag 3 november 2015

Update zegelboekjes...

Een paar blogjes terug vertelde ik jullie dat ik bijna 5 zegelboekjes van jumbo vol heb, en wat jullie ermee doen, of zouden doen. Ik kreeg verschillende reacties wat ik ermee zou kunnen doen.

Ik heb het volgende besloten. Vandaag heb ik 4 boekjes ingeleverd, dat is een bedrag van € 104,-.

De losse 4 euro heb ik in mijn "je-weet-maar-nooit" potje gestopt, en de € 100,- heb ik naar de bank gebracht, en daar heb ik een extra aflossing op de hypotheek mee gedaan!!
Ik  was al bang dat dit verslavend zou zijn.....:-))

Zodra ik weer 4 boekjes vol heb ga ik weer hetzelfde doen!

Van mijn ouders hebben we een bijdrage gekregen voor de gps-tracker voor Bobby, die heb ik ook naar de bank gebracht, en die gaan lekker het spaarvarken in!
Al met al zijn we
 






al zeg ik het zelf!!


zondag 1 november 2015

Vooruit kijken...

Het jaar schiet alweer aardig op, en dan ga ik me, als de prijzen bekend zijn, weer concentreren op de zorgverzekeringen en energie.

Moos en ik hebben ieder een andere zorgverzekering, en eigenlijk bevallen ze prima. Zelf zit ik bij Univé. Ik heb alleen een basisverzekering, maar volgend jaar wil ik met toch wel aanvullend gaan verzekeren. Ik ben verleden jaar over gestapt naar Univé vanwege het preferentiebeleid wat ze hebben wat betreft medicijnen. Normaal was ik ieder jaar mijn hele eigen risico kwijt, nu heb ik
€ 143,97 verbruikt, dus dat valt me hartstikke mee!
Ik denk dus dat ik blijf zitten waar ik zit (en verroer me niet) haha!

Moos zit bij Salland, hij heeft ook alleen een basisverzekering, en een tandartsverzekering. Moos heeft regelmatig gebitsklachten en moet dan naar mondhygienist en/of tandarts.
Deze verzekering heeft hij er dit jaar dan ook goed uitgehaald, dus voor volgend jaar voor herhaling vatbaar.
Qua aanvullende verzekering weet ik het voor hem nog niet.

En ons energiecontract loopt af per 1 januari, dus daar gaan we ook weer even voor zitten. Weer vast zetten voor 1 jaar?? Of langer?? Ik weet het nog niet...

Ik verwacht dus niet dat ik onder aan de streep goedkoper uit zal zijn ivm mijn aanvullende verzekering, maar aan de andere kant bespaar ik behoorlijk op mijn eigen risico.
En als we overstappen wil ik het via euroclix doen, zodat mijn clix weer lekker omhoog gaan zodat ik weer een extra aflossing op de hypotheek kan doen ;-)) Alle beetjes helpen toch??

Het is een heel gepuzzel ieder jaar, maar wel de moeite waard!!

Stappen jullie ook geregeld over? En vinden jullie het ook zo'n gepuzzel??