zondag 8 februari 2015

Smerige afsluiting van een schone dag!

Gisteren was best een druk dagje, ik wilde namelijk de wasmachine en droger 1 etage lager hebben, dus van de zolder naar de (voormalige) computerkamer. Best een klus eigenlijk wel.

Gelukkig is Moos heel handig, en kon dus alles zelf aanleggen. Ik greep de gelegenheid aan om de wasmachine en droger een flinke sopbeurt te geven zodat alles heerlijk fris op de nieuwe plek stond.

Ik heb nu de wasmandjes erbij zodat de vuile was direct in de goede mand ligt, Moos heeft weer uittrekbare waslijnen opgehangen, we hebben een dubbeldeurs kastje boven de wasmachine gehangen voor de voorraad wasmiddelen en toiletspullen, kortom ik ben helemaal blij!!
Het scheelt me toch iedere keer een trap op en af, zeker als ik buiten droog.

Dus toen we gisteravond moe maar voldaan lekker op de bank wilden gaan hangen met een filmpje, zou ik de koffie doen en Moos zou Bobby nog even uit laten.

Toen ze binnen kwamen dook Bobby gelijk in z'n mand om even lekker gek te doen, en Moos zei: Bobby heeft ergens in liggen rollen, maar ik kon in het donker niet zien wat het was!

Dat hoefde ook niet meer...de stank kwam ons tegemoet en toen ik in z'n mand keek wist ik genoeg:

POEP!!!! Getverdegetver!!!!! Bleeeeeehhh! Ranzig!

Er zat maar 1 ding op: Moos heeft Bobby naar boven getild (viel niet mee zo' zwaargewicht haha) en we hebben hem in bad gezet. Ik heb hem 3 x (!!!!) grondig moeten wassen voordat de stank echt weg was!

Zo' n 3 kwartier later konden we eindelijk met een bakkie koffie op de bank ploffen, met een frisse hondenvriend aan ons voeten, die heerlijk aan een kalfspoot lag te kluiven, alsof er niets gebeurt was...

Daardoor kon ik vanochtend wel mooi de wasmachine testen, en jawel: hij doet het prima!


vrijdag 6 februari 2015

De rollen omgedraaid...

Dinsdag en vrijdag zijn mijn vrije dagen. De middagen kun je eigenlijk niet mee rekenen want die slaap ik grotendeels, dit ivm de restklachten van mijn ziekte. Donderdagmiddag ben ik ook vrij, maar dan komt er, doordat ik 's ochtends gewerkt heb, ook niets meer uit mijn handen.

Productief heb ik dus de dinsdag- en vrijdagochtend. Daarin deed ik het hele huis schoonmaken, alle weekboodschappen en ging ik met Bobby naar het bos. In het weekend deed ik de was en de strijk en de extra dingen in en om het huis.

Moos is maandag- en woensdagmiddag vrij, en ja, het is en blijft een man hè? Wel een hele lieve hoor, maar hij ziet gewoon niet wat er moet gebeuren. Dus deed ik dat, en mijn batterij was verleden week echt helemaal leeg. Dat moest anders!

We zijn om de tafel gaan zitten, en hebben de volgende afspraak gemaakt: Moos gaat maandag- en woensdagmiddag met Bobby naar het bos, houdt de houtkachel bij (schoonmaken en voorraadje hout binnen in de mand) en woensdag doet hij de badkamer.

Dat houdt in dat ik dinsdag en vrijdag meer tijd heb om ook eens een wasje te draaien zodat ik niet het hele weekend bezig ben, en ook wat extra's kan doen zoals de bank schoonmaken, of de deuren soppen.

Dit was de eerste week, en ik moet zeggen, het bevalt ons erg goed! Moos vond het ook heerlijk zo'n frisse neus, en Bobby? Die ging helemaal los in de sneeuw!!






donderdag 5 februari 2015

Druk, snotterig en vakantie geboekt!!!

Bleh ik heb daar zo'n hekel aan hè, aan van die verkoudheidachtige taferelen die maar niet echt door willen zetten zodat je een paar dagen in bed ligt en dat het dan klaar is....nu loop ik al weken met een behoorlijke snotneus die bij tijd en wijle (vooral 's nachts natuurlijk...ggrrrr....) potdicht gaat zitten.

Afgelopen maandag toen ik aan het werk was, dacht ik even dat het door ging zetten. Je krijgt dan ook hele lieve reacties, zoals "nou meid, volgens mij hoor je in je bedje te liggen!", of een collega die heel lief vraagt of hij het zal overnemen omdat ik er niet zo lekker uit zie, of een andere collega die heel tactvol opmerkt dat "ik er niet uitzie...ja sorry maar het is toch echt zo!"...nou...bedankt...ik heb mijn dienst afgemaakt in de veronderstelling dat ik er woensdag echt niet zou zijn...

Maar dinsdag (mijn vrije dag) stond ik op en was het weer een stuk minder....dus we snotteren, niezen en snuiten lekker door. En 's avonds neem ik voor het slapen gaan een shotje neusspray. Slaap ik in ieder geval lekker.

Verder gaat het lekker z'n gangetje, de grote opruiming en de daarbij horende schoonmaak is begonnen. Het gaat lekker, al gaat het niet snel, maar ja ons lieve hondenvriendje heeft ook z;n aandacht nodig!

Dit weekend is Moos nog even druk, ik wil graag de wasmachine en droger 1 etage lager hebben, in onze voormalige "computerkamer" zeg maar. Hoef ik nog maar 1 trap op en af te sjouwen met was in plaats van 2, scheelt toch weer! De zolder wordt dan bijna niet meer gebruikt, zodat we daar ook minder hoeven te soppen en stoken. Alle beetjes helpen!

Ik heb al een aantal dingen op zolder staan die ik wil proberen te verkopen op marktplaats. Dit weekend hoop ik dat even erop te kunnen zetten. Wat niet te verkopen is gaat naar de kringloop.

We hebben ook weer een weekje Texel geboekt! Hetzelfde huisje als verleden jaar, maar nu 1 week in plaats van 2, dat vinden we lang zat. Vrijdag 11 september gaan we weg, heerlijk!

Zo, nu even een bakkie koffie en de beentjes op de bank, en morgen met frisse moed weer verder met soppen en opruimen!