donderdag 31 juli 2014

Hoe gaat het met Bobby?

Nou meer dan prima kan ik zeggen! Hij doet het ontzettend goed, met alles eigenlijk! Hij eet goed, groeit goed, hij woog zaterdag 17 hele kilo's! Hij vindt alles lekker wat we hem voor zetten, en hij vindt alles leuk wat we met hem doen, je kan heerlijk met hem lopen, kortom we zijn ontzettend blij met hem!

We zijn 's avonds nog naar het strandje geweest met hem toen het zo warm was, en hij dook zo het water in! Heerlijk met Moos gezwommen, lekker afgekoeld, daarna lekker op het strandje een groot gat gegraven en lekker in het zand liggen rollen! Toen we thuis kwamen heb ik hem afgespoeld zodat het zand niet zo gaat jeuken, en hebben we zelf lekker gedouched. Wij een bakkie koffie, Bobby een eendagskuiken...onze avond kon niet meer stuk! En zijn avond ook niet denk ik ;-))

Sinds afgelopen weekend hebben we 's nachts het deurtje van de bench open gelaten, zodat hij er ook uit kan. We zouden het voor hem fijn vinden als hij lekker in huis los kan lopen. Dus deurtje open gelaten.
's Morgens lag hij voor het traphekje te slapen, heel lief! hij was hartstikke braaf geweest, dus het deurtje blijft nu lekker open. De volgende ochtend was ik heel zachtjes naar beneden gelopen, hij lag niet onder aan de trap, maar languit, op z'n rug met alle poten wijd heerlijk op de bank haha! Ik dacht bij mezelf, moet je hem nou zien liggen....meneer de superster hahaha!!! Heerlijk voor hem, en voor ons!

Hij heeft van de week weer een nieuw bot gekregen, daar was ie ook weer blij mee!



Inmiddels heb ik hem dinsdag overdag ook los gelaten, toen ik boodschappen ging doen. Al met al is hij 5 kwartier alleen geweest, en hij heeft het perfect gedaan! Dat gaan we nu uitbreiden, tot hij 3 ochtendjes alleen kan zijn, dus dat moet lukken! Als dat allemaal goed gaat kan de bench eruit en zijn mand erin! We (nou ja, Bobby) hebben, voordat we Bobby kregen, een hele mooie van mijn ouders gekregen, deze had ik toen uitgezocht. We hebben de grootste maat besteld, nou, daar kan meneer heerlijk op liggen!
Ik hou heel veel rekening met hem, probeer dit soort dingen uit als ik het idee heb dat hij er aan toe is, we dwingen niets af, en tot op heden werkt dat perfect!

Cursus gaat ook goed, contact met andere honden ook! Het is een heerlijke hond, hij is echt ons maatje. Laatst was Moos een avond werken, en toen het wat schemerig werd kwam hij naast me op de bank liggen, en gromde naar alles wat hij hoorde! Een echte waakhond dus! Als ik 's middags even op de bank ga liggen, gaat hij precies voor me op het kleed liggen, en hij loopt de hele dag achter me aan, heerlijk!

We hebben nu 2 cavia's te logeren, van buurmeisje. Daar moest hij wel erg aan wennen! We hebben ze nu op een kastje staan, van zo'n blaffende brulbeer voor je kooi zou ik, als ik een cavia was, ook niet vrolijk worden haha!


dinsdag 29 juli 2014

Opruimen...

Ja ondanks de hitte ben ik toch maar aan het opruimen en schoonmaken begonnen! Enkele maanden geleden heb ik ook een poging gedaan, maar die was na korte tijd al jammerlijk mislukt! Komt wel weer, dacht ik zo.

En ineens ben ik het zat. Zoveel onzinnige rotzooi in de kasten en laden! Daarbij komt ook dat onze administratie altijd boven lag, in wat wij de "computerkamer" noemden. Daar stonden toen dus onze computers. Nu niet meer, ik doe alles op de laptop beneden. Een deel van de administratie ligt nog boven, een ander deel in 1 lade van het halkastje. Daar ligt ook de laptop in gepropt. Niet handig kan ik je zeggen!

In de woonkamer hadden wij nog steeds geen dressoir staan. Vonden we niet nodig. Nu  zou het wel heel handig zijn! Dit had ik een maand of 2 terug ook al bedacht, maar we gaan niet meer over 1 nacht ijs.
Goed nadenken voordat we wat doen. De ergenis werd steeds groter, dus we hebben de knoop door gehakt en een dressoir besteld. Een aantal jaren geleden hebben we blank eiken meubels gekocht, en die in de olie gezet. De meubels bevallen prima, hier zijn we nog steeds heel blij mee, en gelukkig kon ik er nog een dressoir van bestellen! Tweedehands zijn deze meubelen niet te koop helaas...
Als het goed is, is het voor onze vakantie binnen. Dan kan ik het meteen in de olie zetten, net als de andere meubels (doe ik 2x per jaar) en als we dan onze nieuwe vloer gelegd hebben, kunnen de meubels weer fris en fruitig op hun plek!

De trapkast heb ik al gedaan. Heerlijk opgeruimd, anders ingedeeld, lekker schoongemaakt!
Ik wilde heel graag mijn strijkplank beneden hebben, omdat ik het niet gezellig vind voor Bobby (en mezelf) als ik boven sta te strijken en hij ligt beneden in z'n uppie...(ja, ik weet het, ik ben een muts...) en inmiddels heb ik het weekend de strijk beneden kunnen doen! Deel 1 geslaagd!

Volgende project is de keuken. Om de een of andere reden kan ik tot heden geen logische indeling vinden...maar ik ga er mijn tanden in zetten, het komt goed! Maar een paa graadjes koeler zou ik niet erg vinden...

Straks eerst de weekboodschappen, daarna ga ik me op de keuken storten!

Een fijne dag gewenst!

donderdag 24 juli 2014

Indrukwekkend...

Geschokt was ik door het verongelukken van vlucht MH17. Zoveel onschuldige mensen, ineens weg...verschrikkelijk...het onmenselijke verdriet van de nabestaanden...de onmenselijke taferelen die daarna in het nieuws kwamen, en nog steeds staan er artikelen in de krant die je het bloed onder de nagels vandaan haalt...het is niet voor te stellen hoe dat voor degenen moeten zijn die een dierbare zijn verloren...

Gisteren was een dag van nationale rouw. Persoonlijk heb ik dit nooit eerder mee gemaakt.
Van dit feit was ik al onder de indruk, maar wat ik gisteravond op televisie heb gezien maakte me erg emotioneel. De lange stoet van 40 lijkwagens, hoe triest, maar hoe mooi, en respectvol...

Vandaag reed er weer een stoet lijkwagens...74 ditmaal....het is niet te bevatten...en morgen weer...

De rest doet er niet meer toe, is ondergeschikt geworden door dit onmenselijke verdriet...

zondag 20 juli 2014

Afdingen...

Pas geleden hebben we stalen van een vloer aangevraagd die we op het oog hadden. We hadden er 4 aangevraagd, waarvan Moos er 1 mooi vond, en ik een andere kleur op het oog had. Zul je altijd zien!

Na een korte tijd armpie drukken heb ik gewonnen! Haha! Vintage dark oak gaat het worden!

Een mevrouw van het bedrijf heeft kort erna gebeld, en gevraagd of de stalen aangekomen waren, en of we nog vragen hadden. Nou, nee, op dat moment niet eigenlijk. Ze vroeg of het goed was dat ze na een kleine 2 weken terug zou bellen om te vragen wat we van de stalen vonden, en, uiteraard, of er iets voor ons bij zou zitten. Tuurlijk, bellen mag altijd!

Afgelopen donderdag was het zover. Moos en ik hadden de balans voor onszelf al opgemaakt, een lijstje wat we nodig zouden hebben, en wat het zou gaan kosten. 
Toen mevrouw belde, heb ik gezegd dat er 1 tussen zat die we wel heel mooi vonden, en of ze een MOOIE offerte kon maken. De lijst met benodigdheden (vloer zelf, egaline, plinten enz.) heb ik telefonisch door gegeven. De offerte kon ik per mail verwachten.

En inderdaad, binnen een aantal minuten had ik de offerte binnen. En daar stond gewoon het bedrag op dat we zelf ook al hadden uitgerekend. Beetje jammer....

Ik heb de mail beantwoord, waarin ik aan gaf op een scherper bedrag te hebben gehoopt, en of ze voor ons een leuke aanbieding kon maken. Vond ik wel griezelig, ik ben niet zo van het afdingen, maar wie niet waagt die niet wint toch?? En het was via mail, dat scheelde ook weer!

Kort erna kreeg ik bericht terug, met het antwoord dat het niet gebruikelijk was om korting te geven, dat ze dat met haar baas moest overleggen, en aan welke korting ik dan dacht....in mijn berichtje terug heb ik gezet: de beste korting die je voor ons kunt bedingen!

Nog geen 10 minuten later had ik een nieuwe offerte binnen, en het bedrag was € 274,15 lager!!!

Daar werd ik blij van!! Zo'n kleine moeite met zo'n groot resultaat! Ondanks de hitte kon mijn weekend niet meer stuk!!! Ik heb haar heel hartelijk bedankt, en akkoord gegeven van de offerte! Vrijdag 12 september wordt alles geleverd!

Hebben jullie moeite met afdingen, en doen jullie het wel eens???

dinsdag 15 juli 2014

Vloer, Bobby en de rest!

Zo, en dan is het alweer dinsdag! Boodschappendag dus! Maar eerst even een blogje.

Vrijdag zijn we bij kennissen op visite geweest, zij hebben een golden retriever van een jaar, dus dat was feest voor Bobby!!! De retriever lag op een gegeven moment echt voor pampus, zo moe gespeeld was ze...maar Bobby niet hoor! Zijn batterijtje gaf niet zo gauw op! Een duracel zou er nog wat van kunnen leren hahaha! Toen we eenmaal thuis waren en hij uiteindelijk in z'n benchje ging liggen, heeft hij ook geslapen als een paard!

Bijkomend voordeel was dat we konden kijken hoe de honden op de vloer speelden, aangezien hun een pvc-vloer hebben, nou dat ging perfect! We gaan dus binnenkort de vloer bestellen, en als we naar texel zijn geweest zijn we nog een week thuis, en gaan dan de nieuwe vloer leggen. Tot die tijd doen we het met de lopers die er liggen. We hebben er zin in!

Zondag zijn we weer even naar het strandje geweest. Ik zeg bewust geen strand, want dat is het niet. Het zijn kleine strandjes aan een meer hier in de buurt, dus geen bergen mul zand wat slecht voor Bobby zou zijn!!!
En ons ventje heeft zondag dus voor het eerst écht gezwommen!!! Hij durfde eerst niet, maar Moos was verderop in het water gaan staan, en voor een snoepje ging Bobby steeds een stukje verder, tot hij uiteindelijk echt moest zwemmen! Wij helemaal blij tegen Bobby, en Bobby keek heel trots van de één naar de ander, zo van: kijk eens wat ik kan!!! Hij vond het toen ook helemaal leuk, en bleef rondjes om ons heen zwemmen! We hebben genoten!!! Daarna nog even op het zand gezeten, waar Bobby lekker kon graven. Hij (en wij!!) hebben een heerlijke dag gehad!!
Eenmaal thuis heb ik hem even in bad gezet, en met een beetje groene zeep gewassen, en het zand uit z'vacht gespoeld, anders gaat het zo jeuken denk ik...Hij was 's avonds zo moe dat hij zelf alvast "naar bed" ging haha!

Gisteren heeft hij voor het eerst een ééndagskuiken gegeten, ook daar was hij helemaal blij mee, en hij vond het heerlijk!

Vanmorgen ben ik om 7 uur al lekker wezen lopen met hem, voordat het vanmiddag zo warm wordt, hij ligt nu onder de eethoek lekker te slapen, ik ga zo even douchen en dan de weekboodschappen doen. Bij de deen zijn de meloenen 1 euro, dus da's lekker!
Nog even een weekmenu bedenken, het zal wel veel sla worden met de hitte die er aan gaat komen!!
Bleh, voor mij hoeft die hitte niet, maar we moeten het er mee doen, dus we passen ons wel aan!
Een fijne week gewenst!








vrijdag 11 juli 2014

Warm...

Jeetje wat is het alweer warm nu....ik vind de zomer best leuk maar dit soort temperaturen mogen ze van mij houden hoor! Zelfs als je niets doet staat het zweet op m'n hoofd, bleh!

Evengoed net de benedenboel gesopt, en tussendoor draait de wasmachine. Ja, dat gaat gewoon door hé?

De oranje-spullen zitten weer in de box, die staat op zolder. Vind ik altijd wel weer lekker, net als met de kerstspullen, heel leuk als het komt, en ook weer heel leuk als het gaat! Dan wil ik gewoon mijn huis weer terug! Oké, ze moeten zaterdag nog voetballen, maar het is toch geen finale hé?

Moos is volgende week jarig, en hij wilde graag aluminium treeplankjes hebben voor z'n scooter. Die heb ik gisteren op internet besteld, ik hoop dat ze op tijd binnen zijn!

Wat betreft de vloer hebben we de knoop door gehakt. Als Bobby vanavond bij kennissen goed op de vloer loopt, gaan we, als we, nadat we op Texel zijn geweest, een nieuwe vloer leggen.

Sommigen verklaren ons voor gek, want een hond went er wel aan, zeggen ze dan. Wij vinden dat Bobby gewoon relaxed in huis moet kunnen lopen en rennen, zonder uit te glijden op laminaat, dit is zo slecht voor z'n heupen en gewrichten! Dus vandaar dat we toch een nieuwe vloer willen leggen.

Mijn ouders willen graag een dagje naar Texel komen als we er zijn, hartstikke leuk! En aangezien ze deze maand jarig zijn, zaten we te denken wat we ze zouden geven. En we zijn eruit! Een overnachting in een hotelletje op Texel! Dat vonden ze hartstikke leuk, en wij ook!

We zijn zondag voor het eerst met Bobby naar een strandje hier in de buurt geweest, honden waren toegestaan mits aangelijnd. Prima dus! In het begin had hij zoiets van wat moet ik hier nou? Dus ik heb m'n schoenen uit gedaan en ben er zelf ingelopen, ja toen kwam hij ook wel haha! Tot aan z'n buik is hij erin geweest! We hadden z'n frisbee mee, dus dat was helemaal leuk! En lekker in het zand rollen, en graven, en rennen, hij had een prima avond, en wij ook! Hij zag eruit als één grote zandkorrel haha!

En zo kabbelt het rustig door allemaal hier, dus ik heb weinig meer te melden! Ik ga nu lekker douchen, heerlijk onder een koele straal!

Iedereen dus vast een fijn, en hopelijk iets koeler weekend gewenst!

vrijdag 4 juli 2014

Ditjes en Datjes...

Het is alweer een aardige tijd geleden sinds mijn laatste blogje, dus het werd wel weer eens tijd!

De dagen vliegen ook om, en met onze kleine vent ( we noemen hem tegenwoordig suarez...) is er in huis aardig wat werk bij gekomen. Geeft nix hoor, maar het moet wel allemaal gedaan worden! Voorheen stofzuigden we 1 x per week, nu dagelijks, zeker als het gras weer gemaaid is ;-))
Dweilen doen we nu om de dag,voorheen ook 1 x per week. De wasmand is véél sneller vol dan voorheen, dus er wordt vaker gewassen dan 1x per week! En de daarbij horende strijk gaat ook sneller....

Ons hoor je niet klagen hoor, de liefde, gezelligheid en lol die we ervoor terug krijgen is onbetaalbaar!!!

Woensdagavond was Bobby met Moos op cursus, dat zijn lekkere avondjes, heb ik even mijn handen vrij.
Zo heb ik de doperwtjes geoogst, het was wel 1 portie voor ons tweetjes!
En alvast 1 portie sperziebonen, die liggen in de vriezer. Met een beetje mazzel kan ik volgende week nog een portie oogsten. Nu staan er nog tomaten en komkommers.

Of ik het volgend jaar weer zou doen? Nee, ik denk het niet. We hebben nu zo'n ander leven, daar gaat me dan te veel tijd in zitten. Mijn energie is door mijn auto-immuunziekte ook niet oneindig helaas...

We hebben wat stalen binnen gekregen van een pvc-kliklaminaat-vloer, en ik moet zeggen het ziet er prima uit! Volgende week gaan we naar kennissen die zo'n vloer hebben liggen, kunnen we mooi kijken hoe Bobby erop loopt! Het is toch een dure vloer, en ik wil wel zeker weten dat het een goede vloer is voor Bobby!
Heeft 1 van jullie ervaring met zo'n vloer???

Bobby is nu 3 ochtendjes alleen, en dat gaat prima gelukkig! Moos moet alleen nog aan zijn nieuwe rooster wennen, ik hoop dat dat snel lukt!
Hij is wel ontzettend blij met z'n scooter! Dat is dus een goede aankoop geweest gelukkig!

Ik heb het spaarbedrag wat naar de potjes gaat iets verhoogd, en nu ook een potje "openhaardhout" gemaakt. Dat is toch ook wel een behoorlijke uitgave als we ons houthok weer gevuld willen hebben!
En ik heb de kledingpotjes iets verhoogd, we hebben allebei, zeker voor de winter, aardig wat nodig. Zoals fijn schoeisel om in het bos te lopen, een goede jas (water- en winddicht), dus dat zal best iets gaan kosten!En spijkerbroeken, die zijn bij ons allebei ook niet veel meer.
Wat we dan tot die tijd in het potje hebben zitten scheelt toch weer!

Het boodschappenbudget gaat weer prima, er kunnen weer wat euro's in mijn "je-weet-maar-nooit" potje, lekker!

Over een aantal weken wordt onze c1000 een jumbo, dat vind ik best wel jammer! Nou ja, de spaarzegels van jumbo vind ik dan wel weer leuk!

Vandaag heb ik de benedenverdieping schoon gemaakt, 5 wassen gedraaid, het bed verschoond, de ramen binnen en buiten gelapt en de bank schoon gemaakt met ammonia. Ik vind het mooi geweest voor vandaag, ga nu lekker wat drinken en uitblazen!

Zondag komen mijn ouders weer een bakkie doen, gezellig! Morgen is Moos thuis, kan ik lekker even het centrum over voor wat losse dingetjes.

Iedereen een fijn weekend gewenst!